2.8.2021 klo 13:01
Uutinen

Verojen maksujärjestelyyn voi hakea helpotusta vielä elokuun ajan – Veronpalautuksia ei käytetä

Verojen maksujärjestelyyn voi hakea helpotusta elokuun loppuun saakka. Maksujärjestelyn ehtoja on helpotettu koronatilanteesta johtuen.

Eduskunta päätti keväällä, että maksujärjestelyssä olevien verojen viivästyskorko alenee 7 prosentista 2,5 prosenttiin. Alennettua korkoa sovelletaan kaikkiin maksujärjestelyssä mukana oleviin veroihin.

Helpotuksilla halutaan tukea erityisesti maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä, mutta maksujärjestelyä voivat hakea myös henkilöt.

Helpotettujen ehtojen mukaista maksujärjestelyä voi hakea 31. elokuuta saakka OmaVerossa. Maksujärjestelypyyntö keskeyttää perintätoimenpiteet, kunnes asia on ratkaistu.

Huojennettua maksujärjestelyä voivat hakea myös ne verovelvolliset, joilla on voimassa oleva maksujärjestely. Tässä yhteydessä uuteen maksujärjestelyyn voidaan lisätä myös sellaisia veroja, jotka eivät ole olleet aikaisemmassa maksuohjelmassa mukana. Uusi maksujärjestely voidaan tehdä enintään kahden vuoden pituiseksi.

– On hienoa, että huojennettu maksujärjestely on käytössä. Tämä on merkittävä asia etenkin pitkittyneestä koronatilanteesta pahiten kärsineille yrityksille, Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Jukka-Pekka Hellman sanoo.

Veronpalautuksia ei väliaikaisesti käytetä

Veronpalautuksia ei väliaikaisesti käytetä huojennetun maksujärjestelyn kohteena olevan veron suoritukseksi. Palautusten käyttö estyy väliaikaisesti vuoden 2021 loppuun asti. Sen jälkeen palautuksia voidaan käyttää normaalisti myös maksujärjestelyssä olevan veron suoritukseksi.

Verotuksen joustavan valmistumisen johdosta verovuoden 2020 tuloveron perusteella määrättävä jäännösvero eli mätkyt erääntyvät eri verovelvollisilla eri aikaan. Niillä verovelvollisilla, joiden verotus päättyy touko- ja kesäkuussa 2021, erääntyy jäännösveron ensimmäinen erä heinä- ja elokuussa 2021. Tällainen jäännösvero voidaan ottaa huojennettuun maksujärjestelyyn.

toimitus (at) yrittajat.fi