26.3.2020 klo 08:04
Uutinen

Verottaja muutti ohjeistusta: Näillä ohjeilla lounasseteleitä voi käyttää ruuan kotiinkuljetusten maksamiseen

Ravintoetua ei kuitenkaan voi käyttää einestuotteiden ostamiseen.

Verottaja on muuttanut luontoisetupäätöstä liittyen ravintoedun käyttöön. Taustalla on koronaviruksesta kärsivien yritysten vaikea tilanne ja se, että ravintoedun normaali käyttö lounasravintoloissa paikan päällä on vähentynyt selvästi työntekijöiden joutuessa työskentelemään kotona.

Verottajan tekemä muutos koskee ravintoedun käyttämistä ruoan kuljetuskustannuksiin. Päätös on voimassa 24.3.2020-31.8.2020.

Ravintoetua voi nyt käyttää aterian maksamisen lisäksi sen kuljettamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen. Ravintoedun määrään ja muihin ehtoihin ei ole tehty muutoksia. Työnantaja voi tarjota ravintoetuna enintään 10,70 euroa jokaista työssäolopäivää kohti.

Verottaja muistuttaa ohjeistuksessaan, että ravintoetua ei voi käyttää einestuotteiden ostamiseen. Ravintoetuun kohdistettua maksuvälinettä eli esimerkiksi lounasseteliä, lounaskorttia tai mobiilisovellusta voi sen sijaan käyttää elintarvikemyymälän palvelupisteessä annosteltaviin, mukaan otettaviin annoksiin, kuten salaatteihin tai täytettyihin patonkeihin.

Ohjeistuksessa muistutetaan, että kutakin työssäolopäivää kohti voi käyttää vain yhden setelin.

Jos työnantajan oma ruokala on suljettu koronatilanteen takia tai työntekijät on määrätty kotiin etätöihin, työntekijöille ei kerry ravintoetua niiltä päiviltä, kun työnantajan ruokalaa ei voi käyttää.

Työnantaja ei tällöin voi korvata ravintoetua rahana verovapaasti, vaan maksettu raha on veronalaista palkkaa.

Kuva: Getty Images

toimitus (at) yrittajat.fi