23.10.2020 klo 09:00
Uutinen

Verottaja takaa: Pikkujoulut onnistuu myös virtuaalisesti – Työnantaja voi myös muistaa työntekijöitään lahjalla

Työnantaja voi esimerkiksi tarjota työntekijöille ohjelmaa, ruokaa ja juomaa.

Pikkujoulukausi lähestyy, mutta samaan aikaan koronavirustartuntojen määrä on noussut huolestuttavalle tasolle. Miten käy pikkujoulujen?

Verottaja kertoo hyviä uutisia, sillä vaikka pikkujouluja ei tänä vuonna voitaisi järjestää yhteisissä tiloissa, virtuaalisesti ne onnistuvat byrokratian puolesta.

Työnantaja voi esimerkiksi tarjota työntekijöille ohjelmaa, ruokaa ja juomaa. Eväät voi toimittaa työntekijän kotiin tai järjestää sovitun paikan niiden noutamiselle.

– Jos työnantaja tarjoaa ruokailun virkistystilaisuudessa antamalla työntekijöille lahjakortin ruokakauppaan, ravintolaan tai ruokalähettipalveluun, kyse ei ole työnantajan järjestämästä verovapaasta ruokailusta. Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Tuula Gregory huomauttaa.

Maksimissaan 100 euron lahja

Työnantaja voi myös muistaa työntekijää lahjoilla 100 euroon saakka. Lahja voi olla esine, palvelu, pääsylippu tai yksilöity lahjakortti, jolloin työntekjiä saa tietyn palvelun tai esineen tietystä paikasta.

Raha tai rahaan verrattavana suorituksena annettu lahja, kuten avoin lahjakortti, katsotaan palkaksi.

Kerro Yrittäjämedioille osoitteeseen toimitus (at) yrittajat.fi , miten yrityksesi vietti pikkujouluja! Kerromme kekseliäimmät tavat joulukuussa ilmestyvässä verkkojutussa!

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Getty Images