Osakeyhtiön on tehtävä veroilmoitus neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.
Osakeyhtiön on tehtävä veroilmoitus neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Kuva: Getty Images
13.4.2023 klo 13:06
Uutinen

Verottajan muistilista: Huomioi nämä asiat osakeyhtiön veroilmoituksessa

Veroilmoituksen määräaika lähestyy. Verottaja ohjeistaa, mitä osakeyhtiön veroilmoituksen tekemisessä on hyvä ottaa huomioon.

Osakeyhtiön on tehtävä veroilmoitus neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Näin ollen vuoden 2022 joulukuussa tilikautensa päättäneiden yhtiöiden on annettava veroilmoituksensa viimeistään 2. toukokuuta. Jos ilmoitus myöhästyy, seurauksena voi olla myöhästymismaksu tai veronkorotus. 

Verohallinto muistuttaa, että ilmoitus on annettava myös silloin, kun toimintaa ei ole ollut, toiminta on keskeytetty tai yhtiö on asetettu konkurssiin. Ilmoitus ja sen liitteet lähetetään sähköisesti OmaVero-palvelussa, Ilmoitin.fissä tai yrityksen käytössä olevan ohjelmistorajanpinnan kautta. Ilmoitukseen liitetään tilinpäätös, tilintarkastuskertomus, toimintakertomus ja rahoituslaskelma sekä konsernitilinpäätös, jos se sisältyy yhtiön tilinpäätökseen. Näiden lisäksi vaaditaan selvitys yhtiökokouksen päätöksistä koskien muun muassa tilikauden voiton tai tappion käsittelyä.

Jos tilintarkastuskertomus ja yhtiökokouksen pöytäkirja eivät ole vielä käytettävissä kun ilmoitusta annetaan, veroilmoituksen liitteeksi lisätään yrityksen tilinpäätös. Veroilmoitusta täydennetään myöhemmin tilintarkastuskertomuksella ja yhtiökokouksen tiedoilla.

Muista tämä osingoista

Veroilmoituksella lähetetään myös osingonjakoa koskevat tiedot, jos päätös osingonjaosta on tehty. Jos päätös voitonjaosta tehdään vasta veroilmoituksen jättämisen jälkeen, tiedot lähetetään Verohallintoon kuukauden kuluessa päätöksen tekemisestä.  

Verohallinto muistuttaa ilmoittamaan veroilmoituksessa ne osakepääoman muutokset, jotka ovat tapahtuneet tilikauden päättymisen jälkeen. Ilmoituksessa on annettava tiedot koskien esimerkiksi osakeyhtiön tekemää osakeantia, osakepääoman muutosta tai osakkeiden lukumäärää. 

Yrityksellä on oma verotuksen päättymispäivänsä, joka on merkitty verotuspäätökseen. Verotus päättyy viimeistään 10 kuukauden kuluttua tilikauden viimeisen kalenterikuukauden päättymisestä. Yritys voi täydentää tai korjata veroilmoitusta verotuksen päättymispäivään saakka.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen