Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

27.3.2024 klo 08:17
Uutinen

Videot luovat yhteisöjä, ja yhteisöt tuovat kauppaa

Porvoo on tunnettu kulttuurikaupunki. Yrittäminen ja kulttuuri kohtaavat siellä luontevasti. Mainostoimisto DreamArkin Teemu Tuuloskorpi kertoo, että Porvoon kokoisissa kaupungeissa kaikki hoituu ihmisten kautta. Ensin pitää kuitenkin olla mukana yhteisössä – ja tehdä itsensä siellä tunnetuksi tai ainakin helposti löydettäväksi.

– Omalla alalla verkostot on se tapa, miten asiakkaita saa, mainostoimistoa pyörittävä Tuuloskorpi kertoo.

Verkostot ja yhteisöllisyys toimivat monesti myös kuluttajakaupassa, onpa kyse autojen varaosista, hyvinvointipalveluista tai harrastusvälineistä.

Myös videot ovat tapa kasvattaa yhteisöllisyyttä.

Tuuloskorpi on tulossa kouluttamaan yrittäjiä somevideoista Uudenmaan Yrittäjien ja Porvoon Yrittäjien yhteiseen iltaan yhdessä Suvi Hansteen kanssa.

Miksi yrittäjän kannattaa tehdä videoita

Lyhyet videot ovat trendanneet somessa jo jonkin aikaa. Paitsi varsinaisilla videokanavilla, ne ovat kasvattaneet osuuttaan myös perinteisemmillä somekanavilla.

– Somen algoritmit suosivat videoita, Suvi Hanste sanoo.

Hän korostaa videon merkitystä vuorovaikutuksellisena mediana.

– Videolla saa paremman kontaktin kohderyhmään kuin still-kuvalla.

Koulutuksen keskiössä on ajatus siitä, että nykyaikaisen yrittäjän on kyettävä esittämään itsensä ja yrityksensä videon muodossa.

– Henkilöbrändi on se, millä markkinointia tehdään tehokkaasti. Yritykselle pitää antaa kasvot, Teemu Tuuloskorpi sanoo.

Keskity tekniikassa äänen laatuun

Tekniikan ja laitteiden kehitys on tehnyt videosisällön tuottamisen entistä helpommaksi. Samalla ihmisten odotukset videoiden laadun suhteen ovat kasvaneet. Tuuloskorven mukaan kuvassa rosoisuutta sallitaan, mutta videon äänen pitää toimia.

– Ihmiset odottavat, että videot ovat helposti kuultavissa ja asia on selkeä. Nykyaikana se ei ole vaikeaa, Tuuloskorpi toteaa.

Uudemmat puhelimet ja pienet lisävarusteet riittävät Tuuloskorven mukaan laadukkaan videon tuottamiseen.

Sisällössä hyöty katsojalle ratkaisee ja persoonallisuudet erottuvat

Koulutuksessa korostetaan, ettei somevideoiden tekeminen ole vain teknistä taituruutta, vaan myös sisältö kannattaa suunnitella asiakkaiden mukaan.

Tuuloskorven ja Hansteen mielestään suora mainostaminen ei toimi sosiaalisessa mediassa; sen sijaan yrityksen tulee tuoda esiin vinkkejä ja tarinoita, jotka resonoivat kohderyhmän kanssa.

– Ei pyritä suoraan kauppaan, vaan luomaan yhteisöä, Hanste painottaa.

Somevideot ja some ovat pitkäjänteistä työtä. Tulosta tulee ehkä puolen vuoden tai vuoden viiveellä, kun yhteisö alkaa kasvaa ja elää. Siksi somea ja videoita kannattaa tehdä tavalla, joka on itselle luontaista ja omannäköistä.

– Tee videoita omalla persoonalla. Ei tarvitse keksiä mitään uutta, vaan löytää itsestään ja yrityksestään ne asiat, joita haluaa tuoda esiin. Joskus ilmaisu voi olla kärkevääkin, Tuuloskorpi sanoo.

**

Dream Ark / PorvooPodi toteuttaa yrittäjille suunnatun koulutuksen, joka järjestetään vanhassa elokuvateatterisalissa nykyisen Aatos Cafén tiloissa toukokuisena tiistaina 14.5.

Kurssilla perehdytään käytännönläheisesti somevideon tuotantoon sisällön ja teknisen toteutuksen näkökulmasta. Koulutus on suunniteltu yrittäjille, jotka haluavat parantaa oman videosisällöntuotantonsa osaamista ja laatua.

Illan aikana opitaan videon teon eri osa-alueita käytännössä, ja tilaa on myös keskustelulle ja kysymyksille. Kurssilta saa hyvät perustiedot ja valmiudet ryhtyä tekemään omia videosisältöjä sosiaaliseen mediaan sekä käytännön opastusta oman yrityksen markkinointiin videoiden avulla.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Näkyvyyttä somevideolla -koulutukseen