Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

14.7.2018 klo 14:24
Uutinen

Vimpelin positiivisin on Matti Järvelä

”Iloinen, ystävällinen ja aina hymyssä suin.” Pitkän linjan vapaaehtoistyöläinen ja monessa mukana oleva vimpeliläinen Matti Järvelä valittiin kunnan positiivisimmaksi.

Vimpelin Yrittäjien järjestämässä tempauksessa Vimpelin positiivisimmaksi on valittu Matti Järvelä. Vimpelin positiivisimman julkistus tapahtui Vimpelin kesämarkkinoiden yhteydessä Saarikentällä.

”Matti on loistava, valovoimainen, huumorintajuinen ja POSITIIVINEN. Hän on aina iloinen, kohtelee kaikkia ystävällisesti vauvasta vaariin, muistaa nimet ja puhuttelee ihmisiä omilla nimillä. Hän kannustaa ja rohkaisee, jos on alamaissa. Löytää aina positiivista sanottavaa, eikä puhu pahaa toisista. Matti on aina hyvällä päällä. Hänellä on hyvät käytöstavat, hän on auttavainen ja osallistuu vapaaehtoistyöhön ja on vitsikäs. Mattilla on aina aikaa lähimmäisilleen! Lämmin ja aito ihminen, joka huomaa aina.”

Muun muassa nämä perustelut johtivat siihen, että Matti valittiin Vimpelin positiivisimmaksi.

Kylä täynnä hyviä tyyppejä

Vimpelin positiivisin järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Äänestyspaikan saivat pistää pystyyn kaikki kisaan sitoutuneet kauppiaat. Siihen nähden, että tempaus järjestettiin ensimmäistä kertaa, se sai mukavasti huomiota.

– Äänestämässä kävi reipas satakunta vimpeliläistä. Emme antaneet etukäteen vaihtoehtoja, vaan äänestää sai sitä henkilöä, joka itselle tuli mieleen. Näin ihmisten aidot mielipiteet ja näkemykset pääsivät esiin, Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Susanna Korkiatupa kertoo.

Kisa oli loppujen lopuksi aika tiukka, sillä useampia hyviä ehdotuksia tuli. Vimpelissä on monia hyviä tyyppejä, tämä oli mukava muistutus siitä. Paljon ääniä saivat esimerkiksi Ari Takala, Marja-Liisa Kivipelto, Teija Uitto-Kohonen ja Merja Kujala. Toistuvia perusteluja monilla olivat: iloisuus ja auttavaisuus sekä muiden kannustaminen. Hyvillä teoilla saa aikaan paljon hyvää mieltä.

– Kannustaisin kaikkia kertomaan näitä positiivisia sanoja suoraan ihmisille itselleen. Oli mukava lukea perusteluja. Jokainen perustelu oli erinomainen ja jokainen Vimpelin eteen töitä tekevä ja ihmisiä hyvälle mielelle saava ansaitsee kiitoksen asenteestaan, muistuttaa Korkiatupa.

Vimpelin positiivisimmasta pyritään tekemään perinne, joka saa jatkoa myös ensi vuonna. Vaihtoehtoja ainakin löytyy. Pieni kylä, monta sankaria – se pitää todellakin paikkansa.