2.11.2020 klo 16:58
Uutinen

Virtaa ja viihdettä – Virtuaalinen Yritystä Stadiin -tapahtuma 2020 ylitti odotukset

Korona-aikana verkkoon siirretty Helsingin Yrittäjien Yritystä Stadiin -tapahtuma sai yli 650 yrittäjää viihtymään kotikatsomossa viiden alansa huippunimen seurassa. Verkostoitumiselle oli huimaa kysyntää: Online-Yritystreffeille sovittiin yli 250 treffiä. Lue kooste päivän tunnelmista, katso kuvia kuvagalleriasta ja tutustu tapahtumaan jälkikäteen tallenteesta.

Jos yrittäjätapahtuma voi olla kuin tv-show niin keskiviikkona 28.10.2020 järjestetty Yritystä Stadiin -virtuaalitapahtuma oli hyvin lähellä sitä. Juontajat taikuri Joni Pakanen ja äänivirtuoosi Rudi Rok saivat heti tapahtuman käyntiin huumorilla ja taikatempuilla.

Päivän ensimmäinen puhuja, talouskouluttaja Toivo Koski piti täsmäkoulutuksen yrityksen taloudesta ja esitteli käytännönläheisiä case-esimerkkejä. Koskella oli selkeä viesti yrityksen tappioiden kanssa painiville yrittäjille.

– Yrityksen tappiot lähdetään purkamaan hinnoittelun kautta. Pienilläkin hinnanmuutoksilla on erittäin suuri tulosvaikutus, Koski painotti yrittäjille.

Tähtitanssija ja yrittäjä Minna Tervamäki puhui muutoksen voimasta. Monenlaiset muutokset ovat muokanneet hänen elämäänsä. Tanssijauralla kehittyminen, loukkaantumiset, eläköityminen, äidiksi tuleminen ja yrittäjäksi ryhtyminen ovat pakottaneet Tervamäkeä katsomaan uusiksi omaa persoonaa ja opettelemaan uutta. Muutoksiin sopeutuminen on yrittäjän työssä myös olennaista.

– Ainoa varma asia on muutos. Se on mun mottoni. Ota muutos kaveriksi ja katso mihin se voi viedä, Tervamäki rohkaisi muita yrittäjiä.

Ennen päivän kolmatta puhujaa, juontajat pääsivät jälleen viihdyttämään #YS20-yleisöä jokerihetkenä. Molempien taidot pääsivät esiin, kun Rok esitteli äänirepertuaariaan erikoistehosteineen ja Pakanen mikkiständiä ja huivia vaatineen taikatempun silmänräpäyksessä.

Röyhkeyskoulun Jenni Janakka sai vauhdikkaasti yrittäjät pohtimaan omaa potentiaalia ja intohimoa ja erityisesti palautetta. Tapahtuman viestiseinä alkoi täyttyä, kun Janakka haastoi yrittäjiä kirjoittamaan asioita missä he ovat hyviä ja erityisen hyviä. Palaute on elintärkeä kehittymiseen ja oman osaamisen tunnistamiseen.

– Kuuntele. Pyydä palautetta. Vierestä näkee paremmin sen, minkä voi tehdä pikkuisen paremmin. Palaute on yksi arvokkaimmista välineistä kohti menestysekästä uraa, Janakka kehotti puheessaan.

Mentalisti Jenni Sofia kertoi mielenvoimasta ja miten itseään voi johtaa niinkin helposti kuin omaa kehoa kuuntelemalla. Oikeanlainen hengitys on avainasemassa esimerkiksi rauhoittumiseen ja ajatusten kirkastamiseen. Jännittäviin ja haastaviin tilanteisiin voi mielen avulla vaikuttaa.

– Visualisoi tilanne onnistuneesti ja vahvistat sen toteutumista. Aivot ovat plastiset ja mieli kuin lihas, vinkkasi mielen mahdollisuuksista Sofia.

Valokuvaaja ja seikkailija Jere Hietala toi esille voimaannuttavia teesejä, joiden avulla hän on selvinnyt elämän käänteistä. Hänen yrittäjämatkallaan on auttanut periksiantamattomuus, itsensä tervehenkinen kovettaminen ja valmius tehdä enemmän kuin vaaditaan. Mahdollisuuksiin tarttuminen on vienyt myös häntä eteenpäin.

– Anna mahdollisuudelle mahdollisuus. Kun suoritamme arkea, usein hylkäämme mahdollisuuksia ensihetken vaikutelman perusteella. Hyviin asioihin kannattaa lähteä mukaan. Onnistumisella tai epäonnistumisella ei ole väliä, vaan kokemus on tärkein, Hietala totesi.

Yritystä Stadiin -virtuaalitapahtuman jälkeen käynnistyi Online-Yritystreffit, jossa yrittäjät ja yhteistyökumppanit pääsivät kohtaamaan toisiaan verkossa. Treffejä oli sovittuna ennakkoon peräti yli 250 kappaletta. Verkostoitumiselle oli nyt selkeästi kysyntää nyt poikkeusaikana.

Yrittäjät ja yhteistyökumppanit, ilman teitä ei päätapahtumaamme olisi toteutunut! Helsingin Yrittäjät ja Vahva yrittäjyys -hanke kiittävät vuoden 2020 Yritystä Stadiin -virtuaalitapahtuman osallistujia, yhteistyökumppaneita (Elisa, Finnvera, LähiTapiola, Nordea, OP Helsinki, Puhujatori, Rastor instituutti, Stadin AO, Helsingin kaupunki, NewCo Helsinki ja Uudenmaan TE-toimisto) ja esiintyjiä. Toivottavasti saimme teidät viihtymään ja virkistäytymään. Nähdään linjoilla tai livenä ensi vuonna!

> Tutustu tapahtuman editoituun tallenteeseen **
> Katso tapahtumakuvia kuvagalleriasta

Kuvat: Jaana Tihtonen

** Huomiothan, ettei editoitu tallenne sisällä kaikkia alkuperäisen virtuaalitapahtuman aikana esitettyjä show-elementtejä.