Kuva: Getty Images
4.2.2022 klo 13:12
Uutinen

Voisiko yrityksesi saada EU-rahoitusta? Se selviää uudesta palvelusta

Business Finlandin palvelu lupaa apua ja tukea EU-rahoitusta koskevissa asioissa.

Viime keväänä käynnistetty Business Finlandin EU-rahoitusneuvontapalvelu tarjoaa apua yrityksille EU-rahoituksen hyödyntämiseen. Palvelu on avattu työ- ja elinkeinoministeriön rahoituksella ja sitä toteuttaa Business Finland. 

Palvelu tarjoaa kootusti tietoa Euroopan unionin avustuksista, lainoista, takauksista, pääomasijoituksista, tuista ja julkisista hankinnoista. Lisäksi palvelun kautta saa ohjausta ja neuvoja EU-rahoituksen käytössä.  

– EU-rahoituksesta saatava tieto on ollut aikaisemmin hajallaan eri paikoissa. Yritysten on ollut hankala selvittää, mikä rahoitusmuoto voisi toimia, voiko yritys ylipäätään saada rahoitusta ja millaisiin hankkeisiin, Business Finlandin vanhempi asiantuntija Valtteri Vento kertoo. 

Apua ja ohjausta hankkeisiin 

Tällä hetkellä neuvontapalvelu kattaa yli 30 erilaista rahoitusvälinettä. Palvelu on tarkoitettu kaikille EU-rahoituksesta kiinnostuneille. Rahoitusta voivat hyödyntää yritysten lisäksi myös tutkimuslaitokset, kunnat ja esimerkiksi rahoituslaitokset. 

Vennon mukaan palvelusta saa myös hankekohtaista ohjausta. 

– Yritys voi ottaa yhteyttä jos sillä on esimerkiksi investointihanke, johon selvitetään EU-rahoituksen mahdollisuutta. Olemme siinä apuna ja tukena. Emme kuitenkaan anna syvällistä tietoa kyseisestä rahoitusohjelmasta vaan teemme kartoituksen mahdollisista EU-rahoituslähteistä ja tarvittaessa ohjaamme yrityksen eteenpäin ohjelman vastuuhenkilölle. 

Business Finlandin palvelu on järjestänyt useita EU-aiheisia tilaisuuksia, joita on luvassa jatkossakin. 

– Järjestämme kohdennettuja tapahtumia eri teemoista. Viime vuonna toteutimme esimerkiksi tapahtuman vihreästä siirtymästä ja digitalisaatiosta. Pyrimme meidän EU-rahoitusneuvonnan infopäivien kautta tarjoamaan mahdollisimman monipuolista tietoa osallistumismahdollisuuksista sekä lisäksi luomamme EU-aamukahvibrändin kautta tarjota keskustelualustan rahoituksesta kiinnostuneille ja rahoituksen asiantuntijoille, Vento kertoo.   

EU-rahoitusneuvontapalvelu avautui jo viime vuoden huhtikuussa, mutta nyt palvelu pystyy auttamaan laajempaa toimijajoukkoa. Vennon mukaan palvelun asiakkaista 60 prosenttia on yrityksiä. 

Palvelu löytyy osoitteesta www.eurahoitusneuvonta.fi 

Pauli Reinikainen