Jonna ja Timo Salakan Multikaara Huolto Oy laajensi vuosi sitten yritystoimintaansa avaamalla Carglass-pisteen ja Akaan katsastuspisteen saman katon alle.
4.7.2024 klo 08:00
Uutinen

Volvojen mestareina Viialassa – Multikaara Huolto Oy kasvupolulla | Mitä kuuluu, Timo ja Jonna Salakka, Vuoden Yrittäjät 2023?

Timo Salakka esittelee ylpeänä autokorjaamoa, jota hän pyörittää yhdessä vaimonsa Jonnan kanssa Akaan Viialassa. Heidän yrityksensä, joka keskittyy erityisesti Volvo-merkkisiin ajoneuvoihin, on toiminut menestyksekkäästi useiden vuosien ajan. Yrityksen tiimi koostuu viidestä mekaanikosta, kahdesta huoltoneuvojasta ja yhdestä verkkokauppamyyjästä. Laaja ja monipuolinen asiakaskunta käsittää sekä paikallisia asukkaita, että kauempaa tulevia asiakkaita.

– Kanta-asiakkaita tulee Suomen käsivarresta ja jopa Ruotsista saakka, Timo ja Jonna Salakka kertovat tyytyväisinä.

Yrityksen historia ulottuu vuoteen 1985, jolloin Timo Salakan setä perusti alkuperäisen autokorjaamon ja rakensi ensimmäisen hallin. Timo vietti nuoruusvuotensa hallilla Volvojen parissa ja perusti oman toiminimen vuonna 2007, ja laajensi sitä myöhemmin autotarvikeliikkeeksi. Vuonna 2016 ostettiin liiketoiminta Multikaara KY:ltä, jolloin perustettiin Multikaara Huolto Oy.

Tällä hetkellä autokorjaamo tarjoaa laajan valikoiman palveluita kaikille Volvon malleille, mukaan lukien sähköautot. Hybridejä huolletaan jo päivittäin. Autojen sähköistyminen on tuonut mukanaan jatkuvan kehittymisen ja oppimisen tarpeen, mikä pitää työn mielenkiintoisena ja motivoivana. Salakat iloitsevat siitä, että yritys pystyy vastaamaan tähän kehitykseen ja tarjoamaan asiakkailleen ajanmukaisia palveluita. Kilpailu alalla on kovaa, ja asiakkaiden houkutteleminen sekä heidän luottamuksensa säilyttäminen vaatii jatkuvaa työtä ja innovatiivisuutta. Salakat kuitenkin uskovat, että heidän erikoistumisensa Volvoihin antaa heille kilpailuedun.

Vuosi sitten yritys laajensi toimintaansa avaamalla Carglass-pisteen ja Akaan katsastuspisteen saman katon alle. Kumppanuus Carglassin kanssa mahdollistaa tuulilasien korjaukset ja vaihdot kaikkiin automerkkeihin. Digitalisaatio on alalla pitkällä ja uusien teknologioiden kanssa tulee olla hereillä. Itseohjautuvat autot voivat vielä kuulostaa kaukaiselta todellisuudelta, mutta niissä hyödynnettäviä teknologioita on ollut käytössä jo vuosikymmen. Esimerkiksi tuulilaseja vaihdettaessa autoihin, joissa on kaista- tai törmäysvahti, on erittäin tärkeää kalibroida lasin ADAS-järjestelmä. Jos kalibrointia ei tehdä oikein, voi järjestelmän arvio jalankulkijan etäisyydestä heittää metreillä ja korjaamot joutua vastuuseen.

Autojen sähköistyminen on tuonut mukanaan jatkuvan kehittymisen ja oppimisen tarpeen, mikä pitää työn mielenkiintoisena ja motivoivana.

Timo Salakka


Asiakaspalautteet ovat olleet erittäin positiivisia, mikä motivoi yritystä jatkamaan laadukasta palvelua. Salakat näkevät tulevaisuuden positiivisena.

– Tavoitteet ovat olemassa olevan toiminnan vahvistamisessa ja monipuolistamisessa. Jatkuva henkilöstön kehittäminen on avainasemassa. Koulutuksen saatavuus on ollut haaste, koska maahantuojat ovat kytkeneet koulutukset isoihin varaosaostoihin, mutta siihen on haettu ratkaisuja. Syksyllä saadaan sähköautokurssit käyntiin, Timo kertoo innostuneena.

Teksti: Sanna Seiko Salo
Kuva: Multikaara Huolto Oy


Mitä kuuluu, Vuoden Yrittäjä 2023? on juttusarja, jossa viime vuonna pirkanmaalaisten paikallisyhdistysten palkitut yrittäjät kertovat kuulumisensa. Multikaara Huolto Oy:n yrittäjät Jonna ja Timo Salakka palkittiin Viialan Yrittäjien Vuoden Yrittäjinä lokakuussa 2023.