25.1.2020 klo 22:02
Uutinen

Vuoden 2019 yritys Etelä-Savossa on Sisuwood Oy Juvalta

Julkisten tilojen puukalusteita valmistava SisuWood Oy on valittu Etelä-Savon Vuoden yritykseksi. Sisuwood valmistaa erilaisten toimitilojen erikois- ja kiintokalusteita Juvalla ja toimittaa ne asennettuna perille kohteeseen. Näkyvimpiä näyttöjä yrityksen osaamisesta ovat muun muassa yrityksen kalustamat Helsingin Keskustakirjasto Oodi, useat ministeriöt pääkaupunkiseudulla sekä Essoten Perhetalo Mikkelissä.

Palkinnosta päättänyt raati kiitteli yrityksen jatkuvaa kehittämistä, uusiutumiskykyä ja osaamista kalusteiden räätälöinnissä ja asennuksessa. Sisuwoodia kehuttiin merkittäväksi toimijaksi omalla seutukunnalla: yrityksessä tehdään kovaa työtä ja uskoa yrittämiseen löytyy. Sisuwood vastaa ponnekkaasti myös kansainväliseen kilpailuun ja näyttää, että maakunnasta voi ponnistaa kauemmaksi. Yritys toimii hyvässä verkostossa muiden yritysten kanssa ja sen nettisivut ovat kunnossa. Valintaraatiin kuuluivat edustajat Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtajistosta, yksinyrittäjävaliokunnan puheenjohtajasta sekä Finnveran, Etelä-Savon maakuntaliiton, kauppakamarin ja Fennian edustajista.

Vuonna 2006 perustettu Sisuwood on vuosien mittaan kasvanut yhdeksi Suomen merkittävimmäksi julkisten rakennusten kalustajaksi. Yrityksen vuoden 2019 liikevaihto on noin kuusi miljoonaa euroa. Vuosina 2018–2019 Sisuwood noteerattiin Kauppalehden maakunnan menestyjät -listalle.

“Kasvun perustana on ollut pitkäjänteinen tekeminen ja liikeidea, jota on vaikea korvata kattavasti tuonnilla. Myös osaava ja sitoutunut yrityksen henkilökunta sekä yrityksen tuotteen ja palvelutason jatkuva kehittäminen ovat kasvun taustalla”, sanoo yrityksen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Juha Kontio.

Sisuwoodin kalusteet ja tilaratkaisut valmistetaan mittatilaustyönä, ja ne toimitetaan kohteisiin aina valmiiksi asennettuna. Puupohjaisista raaka-aineista valmistettujen tuotteiden rinnalla yritys valmistaa myös metalli-, komposiitti-, kivi- ja lasituotteita.

Erikoispuusepäntehtaasta löytyy vuosikymmenten osaamista puualan eri tehtävistä tuotannosta johtoon.

“Parasta osaamistamme ovat haastavat kohteet, toimitusvarmuus ja korkea laatu”, Juha Kontio sanoo.

Sisuwoodin asiakaskuntaan kuuluvat rakennusliikkeet, kunnat, kaupungit, julkinen hallinto, yritykset, laivateollisuus sekä hotellit ja ravintolat. Yritys työllistää tällä hetkellä Juvan tuotantolaitoksella noin 40 puuseppää ja toimihenkilöä sekä ison joukon alihankintayrittäjiä.

“Juvalla toimiessa olemme keskeisellä paikalla, jos asiakaskuntaa katsotaan. Täällä myös kustannustaso on kilpailukykyinen”, Kontio sanoo.

Juha Kontion mukaan yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Nykyistä tuotepalvelukonseptia on tarkoitus laajentaa ja kehittää edelleen.

“Uskon, että konseptillemme on tarvetta jatkossakin. Kysyntää riittää aina, kun palvelu on osana tuotetta.”

Maakunnan vuoden yritys -kriteereissä kiinnitetään huomiota muun muassa yrityksen tuoteideoiden omaperäisyyteen, viimeisten vuosien aikaiseen kasvuun sekä yrityksen yhteiskunnalliseen merkitykseen omalla alueellaan.