Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

19.11.2021 klo 21:35
Uutinen

Vuoden 2021 maakunnalliset Yrittäjäpalkinnot Kalajoelle ja Reisjärvelle

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät palkitsi tänä vuonna kaksi yritystä, maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla. Palkinnot vastaanottivat Steel-Prisma-Metallit Oy, Reisjärveltä sekä Hiekkadyyni Oy, Kalajoelta. Vuoden 2021 yksinyrittäjäpalkinto luovutettiin PP Livekuvaukset.fi, Heikki Saari, Kalajoelta.

Yrittäjäpalkinnon palkintoraati halusi nostaa maakunnan menestyvistä yrityksistä esille menestyjiä, jotka erikoistumisellaan, innovatiivisuudellaan ja kasvullaan erottuvat esimerkillisinä esikuvina alueemme elinkeinoelämälle.

Yrittäjäpalkinnot jaettiin perjantai iltana Kokkolan kaupungintalolla järjestetyssä Yrittäjä Gaalassa, jossa osallistujia oli yli 160 henkilöä.

Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon perusteluissaan palkintoraati painotti seuraavia seikkoja: Steel-Prisma-Metallit Oy, Reisjärvi

 • Raati totesi, että Steel-Prisma-Metallit Oy on innovatiivisella toimella ja pitkäjänteisellä työllä, kasvanut yhdeksi suurimmista toimialallaan Suomessa. Menestyksen takana on myös yrittäjien rohkeus sekä sitoutunut henkilökunta. Yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät.

 • Steel-Prisma-Metallit Oy on kotimainen perheyritys. Yrityksen toimiala on metalliovien- ja ikkunoiden valmistus. Päätuotteet ovat CE-merkityt lasijulkisivut, alumiiniovet ja -ikkunat, lasipalo-ovet, savunpoistoikkunat ja -luukut. Tuotteita toimitetaan rakennusliikkeille julkisiin tiloihin, kauppaliikkeisiin ja kauppakeskuksiin. Yrityksen toimintaan on aina kuulunut myös asennuspalvelu.

 • Yritys on perustettu vuonna 1990. Jari Kivioja toimi tuolloin yrityksen palkattuna toimitusjohtajana, mutta vuonna 2000 Jari ja Hillevi Kivioja ostivat yrityksen koko osakekannan. Yrittäjien keskiössä on aina ollut asiakas ja heidän odotusten ylittäminen.

 • Yrityksessä tehtiin vuonna 2020 onnistunut sukupolvenvaihdos, jolloin yritystoiminta ja omistajuus siirtyi yrityskaupalla, yrittäjäpariskunnan kuudelle pojalle; Joonakselle, Laurille, Aleksille, Artulle, Johannekselle ja Miikalle sekä vävylle Tuomo Niemikorvelle. Yrityksen toimitusjohtajana toimii nykyään Joonas Kivioja. Nuoret yrittäjät ovat saaneet kokea korona-ajan haasteet, mutta ovat keskittyneet ydinosaamiseen. Turvatakseen kasvutavoitteet, on yrityksellä suunnitteilla uusia investointeja Reisjärven tehtaalle.

 • Steel-Prisma-Metallit Oy työllistää tällä hetkellä noin 30 henkilöä ja yrityksellä on omat 2000 neliön tuotantotilat. Yrityksen liikevaihto oli vuoden 2019 lopussa 5,6M€ ja syyskuussa 2021 päättyneellä tilikaudella, liikevaihto oli 6,8M€.

Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon perusteluissaan palkintoraati painotti seuraavia seikkoja: Hiekkadyyni Oy, Kalajoki

 • Raati totesi, että Hiekkadyyni Oy on innovatiivisella, sekä yrittäjien rohkeudella ja ennakkoluulottomuudella, pystynyt kehittämään ja kasvattamaan toimintaansa, myös korona aikana. Lisäksi yritys on pystynyt tuottamaan alueelle lisäarvoa, joka on mahdollistanut myös alueen positiivisen matkailun kehittymisen. Menestyksen takana on myös hyvin sitoutunut henkilökunta. Yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. 

 • Hiekkadyyni Oy on Kalajoella toimiva majoitus- ja ravitsemusalan yritys. Ravintolapalveluita tarjotaan kolmessa eri toimipisteessä: Sandy Kelt, Dyyni ja Beach Bar Surffari. Lisäksi yritys tarjoaa cateringpalveluita pieniin ja suurtapahtumiin sekä elämys- ja tapahtumatuotteita.

 • Yritys on perustettu vuonna 2002 ja pääomistajina ovat Hanna Saari, Aulis Yppärilä ja Teemu Knuutila. Myös Teemun avopuoliso Tiia Priuska, on vahvasti mukana yrityksen toiminnassa.

 • Yritys on ennakkoluulottomasti kehittänyt ja laajentanut toimintaansa avaamalla ja uudistamalla useita toimipisteitä sekä rakentamalla uusia. Yritys järjestää myös isoja tapahtumia, millä on merkittävät vaikutukset koko alueelle. Henkilöstöä koulutetaan jatkuvasti ja heillä on hyvä yhteishenki.

 • Hiekkadyyni Oy työllistää tällä hetkellä 20htv ja lisäksi hyödynnetään vuokratyövoimaa. Yrityksen liikevaihto oli vuoden 2018 lopulla 2,4M€, ja yrityksen kasvun myötä, liikevaihto oli vuoden 2020 tilikauden lopulla 2,8M€.

Vuoden 2021 Yksinyrittäjäpalkinnon perusteluissa palkintoraati painotti seuraavia seikkoja: PP Livekuvaukset.fi  

 • Raati totesi yksimielisesti, että yrittäjä Heikki Saari on menestynyt pitkäjänteisellä kehittämisellä, innovatiivisuudellaan ja ollut alansa edelläkävijä maakunnassa sekä ollut edesauttamassa alueen yrityksiä digiloikassa. Lisäksi alalla on hyvät kasvunäkymät. Saari toimii video ja äänituotantoalalla ja asiakkaina ovat yritykset, yhteisöt, julkishallinto ja koulut ympäri Suomen.
 • Heikki Saari perusti yrityksen vuonna 2013, oman valokuvaharrastuksen pohjalta. Nykyään yritys tarjoaa livelähetysten lisäksi ilmakuvauksia sekä tallenne-, mainos- ja opetusvideoita.
 • Yritystä on kehitetty jatkuvasti sillä ajatuksella että, rakennetaan nyt sitä palvelua mikä myy viiden vuoden kuluttua.

  Lisätietoja:              
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ry, toimitusjohtaja Mervi Järkkälä, puh. 0500 561 145
Steel-Prisma-Metallit-Oy, toimitusjohtaja Joonas Kivioja, p. 044 531 1155

Hiekkadyyni Oy, toimitusjohtaja Aulis Yppärilä p. 0400 589 221

PP Livekuvaukset.fi, toimitusjohtaja Heikki Saari, p. 040 516 8210

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on jo vuodesta 1939 toiminut alueen yrittäjien vahvana edunvalvojana. Järjestämme yrittäjille koulutus- ja verkostoitumistapahtumia, sekä tarjoamme neuvontapalveluita ja rahanarvoisia jäsenetuja jäsenille. Jäsenyrittäjiä on toimialueella n. 2 400 ja paikkakuntakohtaisia yrittäjäyhdistyksiä 22, joissa yli 200 luottamushenkilöä. Olemme osa Suomen Yrittäjiä www.yrittajat.fi/keskipohjanmaa