Kuvaaja: Rahikka Photography
18.11.2023 klo 19:40
Uutinen

Vuoden 2023 maakunnalliset Yrittäjäpalkinnot Kokkolaan ja Perhoon

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät palkitsi tänä vuonna maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla Jetta-Talo Oy:n, Perhosta. Vuoden 2023 yksinyrittäjäpalkinto luovutettiin Tmi Eeva Johannalle, kotipaikkanaan Kokkola.

Yrittäjäpalkinnon palkintoraati halusi nostaa maakunnan menestyvistä yrityksistä esille menestyjiä, jotka erikoistumisellaan, innovatiivisuudellaan ja kasvullaan erottuvat esimerkillisinä esikuvina alueemme elinkeinoelämälle.

Yrittäjäpalkinnot jaettiin lauantai-iltana Kokkolan kaupungintalolla järjestetyssä Yrittäjägaalassa, jossa osallistujia oli yli 200 henkilöä. Tilaisuudessa palkinnon luovuttivat Keski-Pohjanmaan Yrittäjien, Fennian ja Elisa Oyj:n edustajat.

Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon saajan perusteluissaan palkintoraati painotti seuraavia seikkoja: Jetta-Talo Oy, Perho

Palkintoraati totesi yksimielisesti, että pientalotehtaana toimiva Jetta-Talo Oy on tämän hetken haastavassa rakennusalan taloustilanteessa, pystynyt panostamaan jatkuvaan kehitykseen ja yrityksellä on hyvät kasvunäkymät, kunhan nykyinen taloustilanne kääntyy nousuun. Talouden vaikutukset yritystoimintaan vaatii aina yrityksiltä muutosvalmiuden ja palkintoraati perusteli valintaansa myös palkittavan yrityksen vakaalla taloudenpidolla.  

Jetta-Talon nykyiset tervehdyttämistoimet ja yrityksen vakaa talous pitää tässä vaikeassa taloustilanteessa yrityksen toiminnan kuitenkin hyvällä pohjalla. Yritys on panostanut kotimaisiin puuraaka-aineisiin, luotettavuuteen ja on hyvä työllistäjä alueella. Yritystoiminta on lisäksi kannattavaa ja yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät.

Jetta-Talo Oy perustettiin vuonna 1981 Perhoon. Yritys on valmistanut yli 40vuoden historiansa aikana yli 10 000 yksilöllistä Jetta-kotia. Jokaisessa valmistuneessa talossa yhdistyy osaavien ammattilaisten käsityötaito ja lähimetsien puuraaka-aine. Jetta-Talo tunnetaan aidosti yksilöllisten kotien tekijänä. Talomalleja löytyy aina perinteisistä talomalleista modernehin ja rinnemalleihin.

Yritykselle on myönnetty Kauppalehden Menestyjät sertifikaatti vuonna 2022.

Jetta-Talo Oy kuuluu Jetta-konserniin, johon kuuluu myös vuonna 1976 perustettu sahatavaran valmistamiseen ja jatkojalostukseen erikoistunut JET-Puu Oy. Konserni on nykyään Perhon kunnan suurin yksityinen työllistäjä, millä on kunnan verotuloihin nähden myös merkitävä vaikutus. Koko konsernissa henkilöstöä on n. 120.

Yrityksessä on tehty myös onnistunut sukupolvenvaihdos keväällä 2023, kun Antti Hietaniemi luovutti loput omistuksistaan neljälle lapselleen; Tero Hietaniemelle, Turo Hietaniemelle, Taru Tuomivaaralle ja Teea Kinnuselle. Yrityksen toimitusjohtajana toimii Tero Hietaniemi ja Antti Hietaniemi toimii edelleen Jetta-konsernin hallituksessa.   

Jetta-Talo Oy

Yritys on onnistunut kasvattamaan sekä liikevaihtoaan että henkilökunnan määrää viime vuosina. Vuonna 2018 Jetta-Talot Oy:n liikevaihto oli 17,5M€ ja henkilöstöä oli 68. Vuonna 2022 liikevaihto oli kasvanut n. 33,5M€ ja henkilökuntaa oli 89.

Vuoden 2023 tulokseen ja rakennusalan yleiseen taloustilanteeseen, on vahvasti vaikuttanut koronapandemia ja Ukrainan sodan tuoma talouden epävarmuus, eikä supistustoimilta vältytty. Liikevaihdon odotetaan olevan vuoden 2023 lopussa n. 20M€.

Vuoden 2023 Yksinyrittäjäpalkinnon perusteluissa palkintoraati painotti seuraavia seikkoja: Tmi Eeva Johanna, Eeva Peltola Kokkola  

Yksinyrittäjyys on työelämän 2000-luvun merkittävin muutostrendi. Vuosituhannen vaihteesta yksinyrittäjien määrä on kasvanut yli 60 000. Yksinyrittäjyyden merkitys yhteiskunnassa on noussut yksinyrittäjäjoukon kasvaessa ja yksinyrittäjien aseman parantaminen on tärkeää yrittäjänä toimiville jäsenille, mutta se on tärkeää myös yrittäjäjärjestölle. Yksinyrittäjäpalkinnolla halutaan korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja alueella sekä nostaa yksinyrittäjien arvostusta.

Palkintoraati totesi yksimielisesti, että yrittäjä Eeva Peltola on menestynyt pitkäjänteisellä ja laadukkaalla työllään hyvin kilpailulla toimialalla. Hän on työskennellyt omalla toiminimellään koko yrittäjäuran ajan. Yrittäjä on panostanut palveluun ja omaan osaamiseensa sekä kasvattanut vuosien aikana laajat verkostot ja toiminut yhdessä alan muiden yrittäjien kanssa. 

Yrittäjä Eeva Peltola

Eeva Peltola suoritti parturi-kampaamo opintonsa Kokkolassa, yhtä aikaa lukion ohella, valmistuen ylioppilaaksi Kiviniityn lukiosta v.2002 ja parturi- kampaajan ammattiin v.2003. Oman yrityksen Peltola perusti vuonna 2004 ja on siitä lähtien työskennellyt kauneusalalla sekä parturi-kampaajana että myöhemmin myös kosmetologina. Kosmetologiksi hän opiskeli työnsä ohella Jedun ammattiopistossa Nivalassa, ja valmistui vuonna 2019. Tällä hetkellä Eeva työskentelee toiminimellään sopimusyrittäjänä Salon Marjo Aholan liikkeessä Kokkolan keskustassa.

Lisätietoja:              

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ry
toimitusjohtaja Mervi Järkkälä, p. 0500 561 145

Jetta-Talo Oy
toimitusjohtaja Tero Hietaniemi, p. 040 7251 190

Tmi Eeva Johanna
yrittäjä Eeva Peltola, p. 040 7234 676