Taikuri Joni Pakanen.
28.10.2021 klo 19:45
Uutinen

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä 2021 on taikuuden ja viihteen ammattilainen Joni Pakanen

Helsingin Yrittäjien Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä 2021 -palkinnon voitti taikuri ja viihdealan moniosaaja Joni Pakanen, joka vei korona-aikana esityksensä tapahtumista verkkoon. Yrittäjäpalkinto jaettiin 28.10.2021 Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistysten vuosikokoustapahtumassa.

Joni Pakanen on taikuri ja ammattiviihdyttäjä, jonka show’t ovat yhdistelmä taikuutta, teatteria ja komiikkaa. Pakasen esityksien keskiössä on vahva vuorovaikutus yleisön kanssa. Tapahtuma-alaa kurittaneen koronapandemian aikana Pakanen loi uuden Virtuaalitaikuri-konseptin, jolla on ollut jo yli 50 000 katsojaa.

– Koronatilanteen alkaessa keikkakalenterini pyyhkiytyi täysin tyhjäksi. Yksinyrittäjänä taikuus on ainut elinkeinoni, joten oli pakko keksiä jotain. Virtuaalitaikuri-konseptin myötä loin ammattini uusiksi ja kehitin monimediaosaamistani, mikä antoi myös minulle paljon. Uskon, että Virtuaalitaikuri on tullut jäädäkseen, joten korona toi lopulta myös jotain hyvää, Pakanen summaa.

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinnon voittajan valinnassa korostui Pakasen innovatiivisuus ja omaperäisyys. Korona-aika on haastanut tapahtuma-alaa ja luovan alan yrittäjiä, ja Pakanen on onnistunut kehittämään toimintaansa nopeassa aikataulussa ja luomaan onnistuneen uuden tuotteen. Pakanen on viihteen monipuolinen ammattilainen ja hän on saanut tunnustusta sekä esiintyjänä että taikurina. Hän kehittää jatkuvasti itseään ja palveluitaan taiteilijana ja yrittäjänä. Pakanen tekee laajasti yhteistyötä muiden yrittäjien ja organisaatioiden kanssa.

– Joni Pakanen on ketterästi ja innovatiivisesti kehittänyt yritystoimintaansa palvelemaan viihdettä kaipaavien ihmisten tarpeita. Hän vei haastavassa tilanteessa oman shown’sa onnistuneesti tapahtumista ja lavoilta ihmisten olohuoneisiin, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen.

– Helsinki on täynnä upeita yksinyrittäjiä, jotka työllistävät itsensä sekä toimivat verkostomaisesti luoden yhdessä työtä, palveluita ja elämyksiä. Joni Pakanen on täydellinen esimerkki siitä, miten yksinyrittäjyys mahdollistaa uusia kokeiluja ja monipuolisten palveluiden luomista erilaisissa kokoonpanoissa ja yhteisöissä, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinto

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinto on vähintään viisi vuotta toimineelle yrittäjälle myönnettävä tunnustus, jolla korostetaan yksinyrittäjyyden merkitystä. Palkitsemiskriteereissä kiinnitetään huomiota siihen, että yrittäjän talous on kunnossa, liiketoiminnasta löytyy jotakin omaperäistä ja asiakastyytyväisyys on erinomaista.

TAIKURI JONI PAKANEN
Yritys: Taikuri Joni Pakanen, erikoistunut viihdetuotantoihin ja taikuuteen
Perustettu: 2001
Yrittäjä: Joni Pakanen, 37 v.
Muut tunnustukset: Striimitaikuuden Suomen mestari 2021, Vuoden Esiintyjä 2019, Vuoden Taikuri 2018, Ravintolataikuuden Suomen mestari 2014, Junioritaikureiden Suomen mestari vuonna 2002

Kuva: Joni Pakanen Entertainment

Jaana Tihtonen
Jaana Tihtonen