18.9.2019 klo 14:27
Uutinen

Vuoden iloisin yrittäjä 2019 on Olli Ojamo Merikarvialta

Vuoden iloisimman yrittäjän tittelin nappasi Olli Ojamo Merikarvialta 17942 äänellä.

Olli ja veljensä Jaakko omistavat pienen kasvavan kalastusalan yrityksen Eumer Finland Oy:n Merikarvialla. Nyt kun yritys vielä mahtuu kategoriaan, on hyvä osallistua tähän kisaan.

Olli toimii yrityksessään markkinointipäällikkönä ja somevastaavana, ja onkin saanut jo videoidensa ansiosta pienen vankan fanikunnan. Olli kannustaa nuorisoa ulos raittiiseen ilmaan ja kalaan, ja tekee pienistä kalastajapojista ja -tytöistä onnellisia Kalakingejä. Ollin iloisuudesta saa kuvan kun katsoo YouTubesta Eumer Fishingin videoita, tässä vain yksi esimerkki.

Ja hän muuten on videoilla ihan oma iloinen itsensä, en tiiä onko hänellä huonoa päivää koskaan, ja tuolla iloisuudellaan hän tsemppaa työntekijöitäänkin joka päivä.

MILTÄ TUNTUU OLLA SUOMEN ILOISIN YRITTÄJÄ VUOSIMALLIA 2019?

– Kyllä mulla aika leveä hymy tässä on, kyllähän se hyvältä tuntuu. Mä mietin tätä koko hommaa sillon, kun meidän työväki mut kisaan ilmotti, että kaikkee ne ihmiset keksii. Sitten alko vähän jännittää, kun oli tullu älyttömästi ääniä, ja mä mietin, että ketä ne on ne ihmiset, jotka ylipäätänsä on muaäänestänyt – enhän mä tunne edes niin paljon väkeä!

MILTÄ ÄÄNESTÄJIEN ANTAMA TUKI TUNTUU?

– No tuntuuhan se äärettömän hyvältä. Mä oon jonkun verran tekemisissä yrityksen some-hommien kanssa ja joka paikasta on tullut pelkkää positiivista viestiä, että ”Olli ehdottomasti” ja ”Olli on Suomen iloisin”. Moni muisteli, että mä oon just sellanen, ku tää homma kuvaa, niin tuleehan siitä äärettömän hyvä fiilis. Uskon että kyl tän loppusyksyn ja alkavan talven jaksaa töissä pusertaa!

– Iso kiitos pitää antaa äänestäjille, että ne on saanu tällasen kuvan musta, koska sitä mä haluan aidosti olla. Mutta sitten toisaalta mä mietin sitä, että onneksi ne äänestäjät ei oo käynyt meillä kotona – mä oon ihan tavallinen suomalainen kiukutteleva miehen köriläs, välillä vaimo joutuu olla se tukipylväs, joka mun kiukuttelut kuuntelee, ja välillä lapset saa siitä osansa, mutta heillä onneks on lyhyt muisti ja aika kultaa muistot. On ne välillä sanoneet, että mä oon hyvä isäkin.

MITÄ HALUAT SANOA ÄÄNESTÄJILLESI?

– Iso kiitos siitä, että ootte äänestäneet mua. Mä haluisin jakaa tän tittelin ihan jokaisen kanssa, koska se ilo asuu meissä jokaisessa – ja se on kaikilla, sitä ei tarvi harjoitella eikä ostaa, sillä se on kaikilla meillä se iloisuus tuolla sisimmissämme. Otetaan se käyttöön!

MITEN VOITTO TULEE NÄKYMÄÄN ARJESSASI?​

– Kyllähän se tekee hyvää, kun Merikarvia on niin pieni kylä, että jos täältä lähtee sellainen viesti maailmalle, että täällä on Suomen iloisin yrittäjä, niin mä toivon, että sitten Merikarvia nähdään sellaisena iloisena, aurinkoisena paikkana!

MITÄ TERVEISIÄ HALUAISIT LÄHETTÄÄ KANSSAFINALISTEILLESI? ENTÄ MITÄ HALUAISIT SANOA ENSI VUODEN FINALISTEILLE?

– Kanssafinalisteille tsemppiä, he ovat iloisia ihmisiä ja vaikka virallinen titteli tuleekin tänne, niin ei kukaan heiltä iloisuutta pois vie. He ovat Suomen kolmen kärki, ei muuta kuin hatunnosto heille! Oikeesti iloinen yrittäjä osaa olla iloinen myös siitäki, vaikka ei oo ykköseks päässy.

– Ensi vuoden finalisteille mä haluun sanoa sen, että hymyilkää, olkaa iloisia, olkaa yrittäjinä sellaisia läsnäolevia ihmisiä, joiden kanssa on helppo olla oikeesti läsnä ja rakennetaan työyhteisöt sellaisiksi, että ei pelkästään yrittäjä, vaan se koko porukka, hymyilee.

– Oon muuten miettinyt tän kisan aikana, että mikä musta on tehnyt ilosen. Äiti sano, että mä olin sillon vauva- ja taaperoikäisenä kaikista sisaruksista itkusin ja kiukkuisin. Niin mä oon tullut siihen lopputulokseen, että itkun määrä on vakio. Mä oon itkuni sillon pienenä itkeny ja varmaan äitikin aatteli, et ei tästä sällistä tuu ikinä mitään tai sit se on vaan itkunen loppu elämänsä, mut näin se vaan saattaa kuulkaa kelkka kääntyä (naurua)! Antakaa äidit lasten itkeä ja kiukutella.


Teksti ja kuva on aiemmin julkaistu Ilmarisen sivulla >>