29.3.2017 klo 17:28
Uutinen

Vuoden nuori yrittäjä on lvi-alan ammattilainen Jonne Kurikka

Pirkanmaan Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon saajaksi on valittu Jonne Kurikka. Hänen yrityksensä LVI-Kurikka Oy on putkiremontteihin, lvi-asennuksiin ja -huoltoihin erikoistunut yritys. Yhden miehen yrityksenä toimintansa aloittanut yritys työllistää nykyisin 15 henkilöä ja sen liikevaihto on 2,5 miljoonaa euroa. Yritys mahdollistaa vuosittain myös ammattiopistossa opiskeleville nuorille työharjoittelupaikkoja.

Pirkanmaan Vuoden nuori yrittäjä -kisan voittajaksi on valittu Jonne Kurikka. Hän perusti LVI-Kurikka Oy:n vuonna 2011 ”mies ja Hiace” -kaavalla, ja jo seuraavana vuonna hän palkkasi kaksi työntekijää yritykseensä. Siitä lähtien yrityksen toiminta on ollut nousujohteista. Yrityksen erityisosaamiseen kuuluvat etenkin käyttövesi- ja lämpöverkkoremontit.

Vuonna 2014 yritykselle valmistui oma 750 neliön halli, joka mahdollisti viiden lisähenkilön palkkaamisen. Nykyisin yrityksessä on 15 työntekijää. Nuorelle yrittäjälle on tärkeää, että henkilöstö viihtyy työssään.

– Työpaikallamme on vahva me-henki. Haluan, että henkilöstö viihtyy työssään. Järjestämme useita virkistyspäiviä vuosittain. Mielestäni työssä viihtyminen näkyy niin työn jäljessä kuin asiakaspalvelussa, Kurikka toteaa.

Vuonna 1989 syntynyt Kurikka aloitti itse alalla jo 14-vuotiaana, jolloin hän toimi sukulaismiehen apuna. Hän aloitti kokopäivätyöt 16-vuotiaana ja on työskennellyt myös ammattiopintojensa ohessa, ensin palkkatyössä ja myöhemmin omassa yrityksessään.

Myynti, suunnittelu, toteutus ja lopputarkastus tehdään itse

Yrityksen asiakaskunta koostuu pääasiassa kotitalouksista ja taloyhtiöistä Tampereen, Pirkkalan, Nokian ja Kangasalan alueilla. Yritys tekee itse myynnin, suunnittelun, toteutuksen ja lopputarkastuksen, joka kattaa myös yhteistyökumppanin 10 vuoden takuun putkistoille.

– Teemme työt remontti kerrallaan ja hoidamme itse jokaisen kohteen alusta loppuun. Näin säästyy aikaa ja asiakas säästää rahaa. On tärkeää tehdä työt silloin kuin on sovittu. Tämä vaatii hyvää organisointia ja tuotteiden tilaamista ajoissa, jotta katkoksia työhön ei tule, Kurikka selventää.

Yritys on sähköistänyt projektien seurannan sekä investoinut kalustoon paljon, jotta työssä käytettävät työkalut ja autot ovat kunnollisia ja nykyaikaisia.

– Alamme on perinteinen ja tälle alalle mahtuu jos jonkinlaista toimijaa. Tarjoamalla asiakkaille parempaa laatua ja palvelua olemme saaneet uusia asiakkaita suositusten kautta ja entiset asiakkaat tilaavat mielellään meiltä lisätöitä, toteaa Kurikka tyytyväisenä.

LVI-Kurikka Oy on ollut myös Kauppalehden Menestyjät-listalla sekä kasvuyrittäjälistalla vuonna 2016.

Yhteistyötä ammattiopiston kanssa

Yritys mahdollistaa vuosittain harjoittelupaikkoja nuorille ammattiopistolaisille. Harjoittelijat saavat seurata työntekoa ammattiasentajan mukana ja tutustua varsinaisiin töihin sen sijaan, että keittäisivät toimistolla kahvia ja pyyhkisivät pölyjä. Näin harjoittelijat pääsevät nopeammin kiinni käytännön töihin. Yritys tarjoaa myös yläasteikäisille tet-harjoittelupaikkoja eli työelämään tutustumisjaksoja mahdollisuuksien mukaan.

Mukana valtakunnallisessa kisassa

Pirkanmaan Yrittäjien Nuoret Yrittäjät valitsee alueellisen palkinnon saajan vuosittain pirkanmaalaisten alle 35-vuotiaiden yrittäjien joukosta. Valinnassa huomioidaan etenkin erityiset ansiot toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen. Pirkanmaan voittaja osallistuu automaattisesti Suomen Yrittäjien valtakunnalliseen Vuoden nuori yrittäjä -kisaan, jonka voittaja julkistetaan 12. toukokuuta nuorten yrittäjien omassa Get Together -tapahtumassa Tullikamarin Pakkahuoneella Tampereella.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jonne Kurikka, LVI-Kurikka Oy, p. 050 409 0001, jonne.kurikka@lvikurikka.fi
www.lvikurikka.fi

järjestösihteeri Tanja Seppälä, Nuoret Yrittäjät / Pirkanmaan Yrittäjät, p. 050 589 8555, tanja.seppala@pirkanmaanyrittajat.fi

www.gettogether.fi

www.nuoretyrittajat.fi