24.3.2017 klo 21:12
Uutinen

Vuoden nuori yrittäjä on Mika Liukkonen

Etelä-Savon Yrittäjät palkitsee vuosittain Vuoden nuori yrittäjä-palkinnolla eteläsavolaisen nuoren yrittä-jän. Vuoden 2017 Etelä-Savon Vuoden nuoreksi yrittäjäksi Etelä-Savon Yrittäjien hallitus on valinnut hir-vensalmelaisen Kuortin Kalan yrittäjä Mika Liukkosen, joka toimii alalla, joka ei ole juurikaan nuorten suosiossa.

Etelä-Savon Yrittäjien hallitus nostaa palkintoperusteluissa esiin sen, että palkittava nuori yrittäjä toimii harvinaisessa ammatissa, sillä pelkästään kalastuksesta elantonsa saavia on maassamme ainoastaan muutama sata. Liukkonen on lisännyt järvikalan tunnettuutta ja käyttöä. Kuortin kalan toiminta tukee hyvin Etelä-Savon maakuntastrategian kärkiä – ruokaa, metsää ja vettä.

Liukkosen yrityksessä kalat tulevat suoraan pyynnin jälkeen myytäväksi ja ovat takuuvarmasti tuoretta. Aluksi kaloja toimitettiin Mikkeliin ja lähiseudulle, nykyisin markkina-alueena on koko Suomi. Mika naurahtaa, että markkina-alueen kasvuun oli loistava syy – Kalasaaliit kasvoivat ja tarvittiin lisää asiakkaita.

Kalastusala on hyvin ”ukkoutunutta” tänä päivänä ja koko alan alalta poistuu toimijoita. Tämä tuo omat mahdollisuutensa yrityksen kehittämiselle. Tarvitsee kuitenkin muistaa, että kun määrät ovat pieniä, niin laatu pysyy erittäin hyvänä – Liukkonen muistuttaa, että määrät ja laatu kulkevat osittain käsikädessä.

Yrityksen kannattavuus on ollut ja on hyvä, yrittäjä pystyy elättämään itsensä kalastuksella. Kaikki menee kaupaksi mitä saadaan pyydettyä. Lähivuosina yrittäjän on tarkoitus investoida ja kasvattaa liiketoimintaa.

Mika Liukkonen kertoo, että kaiken kaikkiaan kalastus alana on kehittynyt ja monipuolistunut. Hän on itse kehittänyt omaa ammattitaitoaan ja kehittää sitä edelleen. Suurimmat riskit olivat aloittaessa, silloin lähdettiin rakentamaan yritystä täysin tyhjästä.

Liukkonen kertoo, että palkinnon saaminen tuntuu hyvältä ja hän arvostaa sitä kovasta. Palkinto antaa omalta osaltaan myös lisää potkua yrittämiseen.

Palkinto luovutettiin perjantaina 24.3. pidettyjen Etelä-Savon Yrittäjien Nuorten yrittäjien bileiden yhteydessä Jälkipelissä Mikkelissä.