9.10.2017 klo 10:45
Uutinen

Vuoden nuori yrittäjä -palkinto Poju Weckmanille

Kymen Yrittäjät on myöntänyt maakunnallisen Vuoden nuori yrittäjä 2017 -palkinnon Poju Weckmanille, PJW-Puutyöt Oy, Kotkan Yrittäjistä. Palkinto annettiin Maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa lauantaina 7.10.2017 Haminan Reserviupseerikoululla.

Palkitsemisperusteita ovat yrityksen asiakaspalveluhenkisyys ja aktiivinen kehittäminen. PJW-Puutyöt Oy tunnetaan laadusta ja hyvästä asiakaspalvelusta. Poju Weckman verkostoituu ahkerasti ja tekee tiivistä yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa tarjoten alan opiskelijoille harjoittelumahdollisuuksia.

PJW-Puutyöt Oy

PJW-Puutyöt Oy on Kotkassa toimiva verstas, joka on keskittynyt tilauspuutöiden kuten huonekalujen, portaiden, ja ovien valmistamiseen mittatilaustyönä. Puutöiden ohella yritys tekee mallinveistoa, maalaustöitä, keittiötasoja sekä pieniä rakennus- ja saneeraustöitä. Vuonna 2008 perustettu yritys aloitti toimintansa yhden miehen voimin Poju Weckmanin vanhempien autotallissa ja nyt yrityksellä on 500 neliön verstas ja muutama työntekijä.

Yrityksen menestyksen salaisuus on asiakaspalveluhenkisyys. Suurin osa asiakkaista on kanta-asiakkaita, jotka kääntyvät yrityksen puoleen tarvitessaan juuri omiin tarpeisiin räätälöityjä tuotteita. Kaikki tuotteet tehdään käsityönä alusta loppuun.

– Asiakkaan tarpeet ja toiveet kartoitetaan tarkkaan heti alkuun. Näin taataan asiakastyytyväisyys. Hyvä asiakaspalvelu ja verkostojen luominen on ehdottoman tärkeää, PJW-Puutyöt Oy:n yrittäjä Poju Weckman sanoo.

Yrittäjänä Poju Weckman kuvailee itseään rennoksi ja hyväntuuliseksi. Päätös ryhtyä yrittäjäksi oli hänelle helppo ja se syntyi nopeasti edellisessä työpaikassa alkaneiden YT-neuvottelujen myötä.

Yrittäjyyden kolme tärkeintä arvoa Weckmanille ovat asiakastyytyväisyys, työn laatu ja tilausten toimittaminen ajallaan. Työn laadusta ei tingitä vaikka aikataulussa pysyminen aiheuttaisikin haasteita.

– Asiakkaalle valmiin tuotteen toimittamisessa parasta on nähdä se hymy, kun työhön ollaan tyytyväisiä. Aikataulussa pysyminen aiheuttaa välillä haasteita, etenkin jos toisessa päässä on viivästyksiä, täytyy meidän yrittää kuroa ne kiinni laadusta lipsumatta, Weckman kertoo.

Yritys tekee aktiivisesti yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa. Ekamilta on säännöllisesti ollut puuseppäoppilaita sekä sisustuspuolen opiskelijoita harjoittelussa. Yhteistyötä tehdään myös pienempien pajojen kanssa, joista on ollut ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita oppimassa työn ohella kieltä.

PJW-Puutyöt Oy:n tulevaisuus näyttää lupaavalta. Myynnin tukena käytetään aktiivisesti nettisivuja sekä facebookia ja yritys aikoo jatkossa panostaa lisää brändäämiseen ja markkinointiin.

– Digitalisaatio tulee kovaa vauhtia ja siinä täytyy olla mukana. Suunnitelmissa on tehdä videoita youtubeen, joilla rakennetaan tarinaa tuotteille ja tekemiselle, Weckman toteaa.

Esittelyvideo Poju Weckmanista >>

Maakunnallisesta yrittäjäjuhlasta lisätietoa täällä >>