Kuva (Nestori Lönngren): Vuoden parhaat paikallisyhdistykset tuulettivat menestystään Lappeenrannassa 3.2.
6.2.2023 klo 13:21
Uutinen

Vuoden parhaat yrittäjäyhdistykset palkittiin 

Juuan Yrittäjät, Isonkyrön Yrittäjät, Ulvilan Yrittäjät sekä Porvoon Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden 2022 parhaina paikallisyhdistyksinä. Janakkalan Yrittäjät ylsi omassa sarjassaan finaaliin asti.

Janakkalan Yrittäjät on ollut kaksi kertaa viiden finalistin joukossa omassa sarjassaan (201–499 jäsentä) – nyt ja vuonna 2019. Vaikka ihan voittoon asti ei ole ylletty, jo finaaliin pääsy kertoo kovasta tekemisestä. Tekemisistä on viestitty aktiivisesti ja tämä on varmasti innoittanut uusiakin kiinnostuneita mukaan. 
– Panostamme matalan kynnyksen yhteydenpitoon ja verkostoitumiseen jäsenten kanssa. Se tarkoittaa mm. säännöllisiä aamukahveja, afterworkeja ym. tapaamisia. Koulutukset pyörivät aktiivisesti ja oppilaitosyhteistyötä aktivoidaan. Isompina tapahtumina on tulossa Janakkala Go, yrittäjäristeily ja keväällä yksi isompi tapahtuma jäsenille, kertoo Janakkalan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Hietala.

Suomen Yrittäjillä on 377 paikallisyhdistystä ja 61 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Vaikuttajafoorumissa Lappeenrannassa perjantaina 3. helmikuuta 2023.

Vuoden Paikallisyhdistys 2022 -voittajat

Juuan Yrittäjät (sarja: alle 100 jäsentä)
Juuan Yrittäjät on onnistunut kasvattamaan jäsenmääräänsä. Yhdistyksellä on toimelias hallitus, joka viestii aktiivisesti jäsenilleen. Yhdistys saa hyvin näkyvyyttä paikallislehdessä. Juuan Yrittäjien kuntavaikuttaminen on edistänyt yrittämisen edellytyksiä. Pohjois-Karjalan Yrittäjät luovuttikin Juualle Yrittäjyyskunta-palkinnon vuonna 2022. 

Isonkyrön Yrittäjät (sarja: 100–200 jäsentä)
Yhdistyksen hallitus työskentelee vahvasti ja tunnetusti yhteen hiileen puhaltaen. Tämä yhteishenki on vaikuttanut positiivisesti jäsenkehitykseen. Alueen yrittäjäyhdistysten Nuori Yrittäjyys Kyrönmaa -hanke on innostanut yrittäjyyteen. Hanke on erinomainen esimerkki nuoriin kohdistuvasta onnistuneesta yhteistyöstä ja vaikuttavasta toimintamallista. 

Ulvilan Yrittäjät (sarja: 201–499 jäsentä)
Yhdistys kehittää toimintaansa jatkuvasti ja konseptoi uusia toimintamalleja. Ulvilan Yrittäjät esimerkillinen toimija monessa: hallitustyöskentelyssä, viestinnässä, jäsenhankinnassa ja ennen kaikkea jäsenkokemuksesta huolehtimisessa. 

Porvoon Yrittäjät (sarja: vähintään 500 jäsentä)
Kaksikielinen yhdistys on tehnyt vuosikaudet laajaa, laadukasta ja luotettavaa työtä yrittäjien eteen. Toimintaa kehitetään jatkuvasti. Yhdistys on tehnyt tuloksekasta kuntavaikuttamista. Esimerkiksi se on parantanut yhdessä kaupungin kanssa onnistuneessa yhteistyössä Yrittäjien Kuntabarometrin tuloksia. Yhdistys antaa myös arvokasta palautetta aluejärjestöille ja Yrittäjien keskustoimistolle, ja jakaa tietoa onnistumisistaan.  

Suomen Kuljetus- ja logistiikka SKAL vuoden toimialajärjestö  
SKAL on tehnyt vaikuttavaa ja tuloksekasta edunvalvontaa, kun polttoainekustannukset ovat nousseet rajusti mm. Ukrainan sodan takia. SKAL vaikutti vahvasti jakeluvelvoitteen keventämiseen, kuljetusyritysten polttoainetukeen ja ammattidieselin valmistelun käynnistämiseen. Järjestön viestintä on aktiivista ja näkyvää niin medialle kuin jäsenilleen. Järjestön palveluntarjonta jäsenilleen on monipuolista ja siihen on panostettu. Toimintaa kehitetään jatkuvasti. SKAL tekee vahvaa yhteistyötä Suomen Yrittäjien kanssa. 

Kunniamaininnat menivät Nokian Yrittäjälle 
Yrittäjäyhdistys sai maininnan vahvasta, näkyvästä ja tuloksekkaasta vaikuttamistyöstä sekä positiivisesta jäsenkehityksestä. Nokian Yrittäjät kuuluu kokoluokaltaan 201–499 jäsenyrityksen sarjaan.