6.10.2021 klo 16:57
Uutinen

Vuoden uusimaalaiset yritykset palkittiin – Start up -sarjan voitti Helsinki Citycopter

Vuoden uusimaalaiset yritykset 2022 on julkistettu. Palkintoja jaettiin kolmessa sarjassa. Kaupan ja palvelualan yritysten sarjan voitti paloturvallisuusalan kehityksen vauhdittaja KT Paloturvapalvelut. Tuotannolliseksi yritykseksi valittiin arkkitehtonisen rakentamisen ja julkisivusuunnittelun asiantuntija Alupro. Nähtävyys- ja elämyslentoja tarjoava Helsinki Citycopter palkittiin start up -sarjan parhaana.

Vuoden yritykset julkistettiin tiistaina 5.10.2021 osana kunnallisjohdon seminaaria Finlandia-talolla. Maakuntajohtaja Ossi Savolainen ja palkintoraadin puheenjohtaja, Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja Esa Niinivaara luovuttivat palkinnot.

– Uusimaa on Suomen vahvin yrittäjyysalue, ja tässä meillä on kolme esimerkkiä menestyksen takana. Tämän vuoden yrityksissä on hieno kattaus innovatiivista otetta, mutta myös pitkäjänteistä kehitystyötä, sanoi maakuntajohtaja Savolainen.

Start up -sarja: Helsinki Citycopter tuottaa rohkeasti uudenlaisia lentopalveluja

Helsinki Citycopter tarjoaa huippuluokan helikopterikuljetuksia ja -elämyksiä. Yritys täydentää perinteisten lentoyhtiöiden tarjontaa laadukkailla ja yksilöllisillä palveluillaan.

Palvelukonseptin takana on kaksi pitkän uran ilmailualalla tehnyttä yrittäjää. He halusivat kehittää terveysturvallisen lentopalvelun, joka voisi löytää paikkansa myös koronapandemian jälkeen.

Yritysvalintojen raati mainitsee valintaperusteissaan, että uudenlainen liiketoimintamalli on otettu innostuneena vastaan ilmailun alalla ja laajemminkin kotimaisen matkailun piirissä.

Kaupan ja palvelualan sarja: KT Paloturvapalvelut on vahvalla kasvu-uralla

KT Paloturvapalvelut tarjoaa kattavasti palo- ja kiinteistöturvallisuuden asennus-, huolto- ja asiantuntijapalveluja. Tuusulalainen perheyritys on tehnyt erittäin vahvaa tulosta haasteellisina aikona. Se on pystynyt lähes viisinkertaistamaan liikevaihtonsa ja kolminkertaistamaan henkilöstömääränsä kolmen vuoden aikana.

Palkintoraati arvostaa erityisesti sitä, että yritys on lyhyessä ajassa ponnistanut valtakunnallisesti merkittäväksi toimijaksi vaativalla paloturvallisuusalalla.

Tuotannollinen sarja: Alupro on julkisivusuunnittelun ja -toteutuksen edelläkävijä

Alupro on vaativien arkkitehtoonisten pintojen suunnittelija ja valmistaja. Yritys on tuonut digitaalisuuden ja tietomallinnuksen vahvaksi osaksi julkisivusuunnittelua. Tuusulalaisyritys on palkintoraadin mukaan tuonut julkisivurakentamiseen täysin uutta, kansainvälisestikin arvostettua loistokkuutta. Laajaa huomiota ovat saaneet muun muassa kineettiset, ilmavirran mukana elävät metalliset seinärakenteet.

Alupron toteutuksia voi nähdä lukuisissa tunnetuissa kohteissa, esimerkiksi kauppakeskus Redin ja Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköintilaitoksen julkisivuissa sekä Helsingin keskustakirjasto Oodin sisätilojen säleikköpinnoissa.

Yritysvalinnoilla pitkät perinteet

Uudenmaan liitto yhteistyökumppaneineen kannustaa yrittäjyyteen palkitsemalla vuosittain menestyneet yritykset. Yrityspalkinnot on jaettu jo vuodesta 1993 lähtien.

Palveluihin ja tuotteisiin tyytyväiset kansalaiset voivat tehdä vuosittain ehdotuksia palkittavista yrityksistä. Valintapäätökset tekee asiantuntijaraati, jossa ovat Uudenmaan liiton lisäksi edustettuina Uudenmaan ELY-keskus, Uudenmaan Yrittäjät ry, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät ry, Helsingin Yrittäjät ry sekä Helsingin seudun kauppakamari.

Raati painottaa valinnassaan yrityksen liikeidean omaperäisyyttä, innovatiivisuutta, hallittua ja kannattavaa kasvua sekä yrityksen vaikutusta seudun työllisyyteen ja tuote- ja palvelutarjontaan.

> Videoesittely Vuoden uusmaalaisista yrityksistä 2022
> Lisätietoa yrityspalkinnoista

Lisätietoja:

Palkintoraadin puheenjohtaja Esa Niinivaara
Pääkaupunkiseudun Yrittäjät ry
puh. 0400 421 961

Kehittämispäällikkö Outi Ervasti
Uudenmaan liitto
puh. 040 721 2131

Kuva: Uudenmaan liitto