21.12.2020 klo 10:00
Uutinen

Vuoden Yrittäjä 2020 Slatek – vesialan huippuosaaja

Jo yli neljäkymmentä vuotta toiminut oululainen perheyritys Slatek huolehtii siitä, että ihmisillä riittää puhdasta vettä. Tämän yritys on tehnyt niin hyvin, että yrityksen liikevaihto on kasvanut tasaisesti ja kannattavasti. Oulun Yrittäjät palkitsi Slatekin Vuoden Yrittäjä 2020 -palkinnolla.

Veljekset Risto ja Paavo Huuki perustivat pääasiassa sähköurakointia tehneen kommandiittiyhtiön vuonna 1978. Jo seuraavana vuonna yritys rakensi ensimmäisen vesilaitoksen, ja 90-luvun laman myötä yritys keskittyikin pelkästään vesihuoltoon ja sen automaatioratkaisuihin.

Slatek suunnittelee, rakentaa ja huoltaa veden pumppaamoita ja jätevedenpuhdistamoita. Slatekin tuotteet on suunniteltu energiatehokkaiksi kauan ennen kuin siitä tuli muodikasta.

Slatekin asiakkaat ovat pääosin kuntia tai niiden omistamia yhtiöitä. Vasta valmistui esimerkiksi Iisalmen vedenpuhdistamo, johon Slatek teki sekä suunnittelun että toteutuksen. Kaksi vuotta kestänyt projekti kustansi asiakkaalle yli kaksi miljoonaa euroa. Toisaalta Slatek palvelee myös esimerkiksi pieniä vesiosuuskuntia, jolloin projektin hinta saattaa olla 10 000 euroa.

Slatek on rakentanut jo 2000 vesilaitosta eri puolille Pohjois-Suomea ja -Ruotsia. Yhtiön liikevaihto on noin viisi miljoonaa euroa.

Laatutyö takaa menestyksen

Muutaman vaiheen jälkeen Huukin veljesten perustama kommandiittiyhtiö muutettiin vuonna 2014 osakeyhtiöksi, jonka osakkeet siirtyivät lähes täysin Risto Huukille. Samalla firman nimeksi otettiin nykyinen Slatek.

Yhtiön toimitusjohtajana toimii velipoika Timo Huuki. Paavo Huuki jättäytyi jo aiemmin pois yrityksestä, jossa työskentelee Huukin suvun jäseniä useita jo toisessa polvessa. Kaiken kaikkiaan yhtiö työllistää noin 40 työntekijää, kun mukaan lasketaan myös tytäryhtiö Ambitin väki.

Slatekin menestys ei tullut sattumalta. Yhtiössä on panostettu alusta asti laatuun ja henkilökunnan osaamiseen:

– On meilläkin hinnankyselijöitä, mutta emme ole lähteneet siihen mukaan. Luotamme siihen, että vain laatutyötä tekemällä pääsemme tekemään toisenkin kerran. Vain silloin syntyy luottamussuhteita asiakkaiden kanssa, toimitusjohtaja Timo Huuki kertoo.

– Me ymmärrämme prosessit.

Selkeä kasvustrategia

Yrityksen kasvu on vaatinut myös suunnitelmallista strategiatyötä. Kasvustrategian mukaan yhtiön liikevaihto on tarkoitus tuplata seuraavan viiden vuoden aikana. Yksi käytännön keino on vahvistaa asiakkuuksien jatkuvuutta.

Vesihuolto on lisäksi vakaa ala, johon suhdannevaihtelut eivät juurikaan vaikuta:

– Ihmiset juo ja kakkii, oli lama tai ei, Huuki naurahtaa.

Tavalliselle kadun tallaajalle Slatek ei juuri näy. Yritys edustaa elintärkeää toimialaa, jonka huomaa vasta, kun tulee kriisi. Tämä olikin yksi syy, miksi Oulun Yrittäjät halusi nostaa pitkäjänteisesti toimineen ja menestyneen perheyrityksen esille.

– Tämä on hieno kunnianosoitus, Timo Huuki kiittää Oulun Yrittäjiä palkinnosta.

– Palkinto on tärkeä koko henkilökunnalle. Meillä kaikki mielellään tulevat töihin.

Kuvassa Slatekin toimitusjohtaja Timo Huuki. Valokuvaaja Reijo Koirikivi / Studio P.S.V.

Lisätiedot:

Slatek

Toimitusjohtaja Timo Huuki

0207 860 214

0400 687 490

timo.huuki@slatek.fi

http://www.slatek.fi/

Oulun Yrittäjät

Puheenjohtaja Risto Huovinen

0400 584 510

risto.huovinen@stemma.fi

googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_1’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_4’); });