Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Anu Arevan puku sovitusvaiheessa, kun asu ei vielä ole valmis. Sähkönsinisen puvun viitassa on koristeena rikki menneiden piikennojen palasia. Laukku ja korvakorut ovat samaa sarjaa.
5.12.2022 klo 12:09
Uutinen

Vuoden yrittäjänainen pukeutuu Linnan juhliin piipukuun – Koristeena välkehtivät aurinkopaneelin piikennon palaset

Linnan juhliin kutsutun Anu Arevan iltapuku henkii hänen yrityksensä Salo Solarin periaatteita vastuullisuudesta.

Kun Salo Solar Oy:n toimitusjohtaja Anu Areva sai kutsun Linnan juhliin, hän tiesi heti, mitä elementtejä juhlapuvussa olisi oltava.

– Totta kai halusin käyttää puvussani meidän ylijäämämateriaalejamme. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että olisi kiva saada piikennon materiaalia hyödynnettyä esimerkiksi koruissa tai pukeutumisessa.

Vuoden 2022 valtakunnallinen yrittäjänainen Anu Areva johtaa aurinkosähköjärjestelmiä myyvää Salo Solar Oy:tä. Valmistusprosessin vastuullisuus on yritykselle erittäin tärkeää, ja esimerkiksi aurinkopaneeleissa käytetään kierrätysalumiinia. Aurinkopaneelit valmistetaan Salossa aina järjestelmien suunnittelusta asennukseen asti. Myös materiaalien tuotantoketju ja raaka-aineiden alkuperät käydään tarkasti läpi. Vastuullisuus ja kierrätys sopii siis hyvin myös iltapuvun teemaan.

– Kun kutsu Linnan juhliin tuli, halusin, että puvussa tulisi esille meidän kestävä kehityksemme, Areva kertoo.

Sähköntuotannon kannalta keskeisin materiaali aurinkopaneeleissa on pii, ja se on keskeinen elementti myös Arevan iltapuvussa. Asukokonaisuuden on suunnitellut ja valmistanut Miia Aaltonen turkulaisesta Tyyki Design Oy:stä.

– Kysyin häneltä, onko tällaisen puvun tekeminen mahdollista, ja hän sanoi, että totta kai, tule tänne vain. Siitä alettiin yhdessä suunnittelemaan, Miia suunnitteli ja minä kerroin toiveita, Areva kertoo.

Sadoittain piikennon palasia

Arevan sähkönsinisen iltapuvun yläosassa on koristeena sadoittain paljettimaisia piikennon palasia. Samoja palasia on myös viitassa. Palat ovat peräisin rikki menneistä tai muuten käyttökelvottomista kennoista.

– Puvun lisäksi Miia tekee meidän juotoslangastamme minulle korvakorut ja rannekorun. Myös iltalaukkuun on hyödynnetty piitä.

Areva kertoo, että ”piipuku” valmistui nopeasti ideasta valmiiksi kokonaisuudeksi.

– Suurin vaihe oli ehkä se, kun mietittiin, miten voimme leikata piitä, ja miten saamme sen sellaiseen muotoon, ettei se rapise, kun kävelen Linnassa.

Areva lähtee presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle hyvillä mielin.

– Kutsu oli hieno asia, todellinen yllätys. Kun olen katsonut Linnan juhlia televisiosta, mieleen on jäänyt, että vieraat ovat kehuneet hyvää tunnelmaa ja boolia. Odotan, että pääsen itse kokemaan ne asiat.

Areva on iloinen siitä, että juhlissa on tällä kertaa mukana paljon ensikertalaisia.

– Uskon, että meille tulee todella mukavaa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Kaisu Puranen