5.10.2020 klo 10:53
Uutinen

Vuoden yrittäjiä palkittiin Syyskauden Avajaisissa

Helsingin Yrittäjät – Etelä-Helsinki ry ja Helsingin Yrittäjät – Keski-Helsinki ry jakoivat tunnustuksia ansioituneille yrittäjille

Perinteisessä Syyskauden Avaus -tapahtumassa Teatteriravintola Nyyrikissä 2.10.2020 palkittiin Vuoden Yksinyrittäjä 2020 ja Vuoden Yritys 2020.

Valintaperusteina palkintoraadit pitivät tänä vuonna mm. taloudellista kannattavuutta, liiketoiminnan pitkäjänteisyyttä, henkilöstön tyytyväisyyttä, toiminnan jatkuvaa kehittymistä, pitkiä ja tyytyväisiä asiakassuhteita, alan edelläkävijyyttä ja panostusta henkilöstön ammattitaitoon ja osaamiseen.

Koronapandemia on vaikuttanut jokaiseen yritykseen Suomessa. Pandemia on ajanut ahtaalle niin yksinyrittäjiä kuin työllistäviä yrittäjiä ja yrityksiä. Yksi toimiala, johon korona kolahti erityisen kovaa, on tapahtuma-ala. Waltteri Torikan palkitsemisella haluttiin lisäksi tuoda esiin erityisesti maamme kulttuuri- ja tapahtuma-alan yrittäjien taloudellinen ahdinko. Tapahtumateollisuudessa Suomessa toimii n. 3200 yritystä ja toimialan kokonaisarvo ennen pandemiaa oli noin 2,35 miljardia euroa. Koronan vuoksi tapahtuma-alan liikevaihtoa uhkaa tänä vuonna -1,5 MRD euron lasku.

Vuoden Yksinyrittäjä 2020:

Etelä-Helsingin yrittäjät: Waltteri Torikka, Waudewau Oy

Keski-Helsingin yrittäjät: Erkki Tammi, ET-Trading Ky

Vuoden Yritys 2020:

Etelä-Helsingin yrittäjät: Kaiko Oy

Kaiko Oy:n palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Arto Kalvas.

Keski-Helsingin yrittäjät: Nurminen Works Oy

Nurminen Works Oy:n palkinnon vastaanottivat sisarukset Maritta Kinnunen ja Heikki Nurminen.

Palkinnot luovuttivat paikallisyhdistysten puheenjohtajat Outi Haapamäki ja Seppo Tuovinen.

Kiitospuheissa palkitut yrittäjät kertoivat kaikki olleensa ensin vaatimattomasti epäuskoisen yllättyneitä, mutta tunnustuksesta hyvin kiitollisia.

Lämpimät onnittelut kaikille voittajille.