26.1.2019 klo 21:34
Uutinen

Vuoden yritys 2018 on Virtasalmen Viljatuote Oy

Etelä-Savon Yrittäjien, kauppakamarin, maakuntaliiton sekä Finnveran ja Fennian edustajista koostuva raati on valinnut Virtasalmen Viljatuote Oy:n Etelä-Savon Vuoden yritykseksi. Valintaan vaikutti etenkin se, että yritys on ennakkoluulottomasti kehittänyt innovatiivista ja kannattavaa liiketoimintaa maataloudesta, ollen koko ajan hereillä maailmanlaajuisten trendien muutoksessa. Virtasalmen Viljatuote toteuttaa Etelä-Savon maakuntastrategiaa tuottamalla hyvinvointia puhtaasta ruosta.

Perinteisestä maanviljelystä ponnistava yritys kehittää pitkäjänteisesti ja asiakkaitaan herkällä korvalla kuunnellen erilaisista viljoista ja metsänantimista puhtaita, huippulaadukkaita tuotteita. Virtasalmen Viljatuote valmistaa luonnostaan gluteenittomia jauhoja ja jauhoseoksia sekä monipuolisia rouheita, leseitä ja hiutaleita, joissa ei käytetä säilöntä- ja lisäaineita. Tuotteiden älykäs jalostaminen Virtasalmella kuluttajatuotteiksi asti varmistaa sen, että merkittävä osa myyntituotoista jää maakuntaan.

Erikoistuminen puhtaasti gluteenittomaan tuotantoon on selkeä erottautumiskeino ja kilpailuetu maailmanlaajuisessa kilpailussa. Virtasalmen Viljatuotteen sijoittuminen syvälle Suomen maaseudulle ei ole ollut liiketoiminnan kehittämiselle mikään este – päinvastoin. Mielikuva puhtaasta suomalaisesta maaseudusta tukee Virtasalmen Viljatuotteen brändin rakentamista.

Yritys on saanut tunnustusta oman alansa huippuyrityksenä. Virtasalmen Viljatuotteelle myönnettiin ”Vuoden Gluteeniton Tuote –palkinto vuonna 2010 ”Tattarilese”-tuotteellaan. ”Vuoden Gluteeniton Yritys” tunnustus tuli vuonna 2016.

Virtasalmen Viljatuote Oy:n liiketoiminta kasvaa vahvasti ja vuonna 2018 tehdyn liiketoimintakaupan ansiosta yhtiöllä on nyt käytössään monipuolista kansainvälistä osaamista vientikaupan käynnistämiseksi. Yritys osallistuu heti tammikuussa Saksan Grüne Woche -messuille. Yritys panostaa entistä enemmän viestintään ja tekee kuluttajamarkkinointia etenkin sosiaalisessa mediassa. Verkkokauppa helpottaa merkittävästi tuotteiden saatavuutta eri puolilla maailmaa oleville kuluttajille.

Lisätiedot: Petri Karjalainen (hallituksen puheenjohtaja) puh. 0400 894 505

Matti Toivanen (toimitusjohtaja) 040 846 9788