16.5.2018 klo 14:02
Uutinen

XAMK pokkasi pääpalkinnon yrittäjyyskilpailussa

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK selviytyi voittajaksi ammattikorkeakoulujen yrittäjyysopetuskilpailussa.

Suomen Yrittäjien yhdessä Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen kanssa järjestämän yrittäjyysopetuskilpailun on voittanut Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK. Se kilpaili StartUp Passion In Baltic Region -projektilla.

Yrittäjyysopetuskilpailussa etsittiin tänä vuonna ammattikorkeakouluista yrittäjyysopetuksen malleja, joissa on kansainvälistä ”twistiä”.

– Saimme kisaan kahdeksan kovatasoista osallistujaa. Kukin niistä twistasi yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä omalla tyylillään. XAMKin Passion In Baltic Region onnistui parhaiten vangitsemaan tavoittelemamme tahtilajin. Hankkeessa on vahva valtiorajat ylittävä ulottuvuus, joka konkretisoituu monikansallisten opiskelijayritysten kehittämisenä ja kansainväliseen liiketoimintaan rohkaisemisena”, kiteyttää kilpailua Suomen Yrittäjissä koordinoiva digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä.

XAMKin hankkeen tavoitteena on yhdistää Baltian alueen opiskelijoita järjestämällä muun muassa erilaisia tapahtumia ja koulutuksia. Mukana hankkeessa ovat Tallinnan yliopisto ja Tukholman kauppakorkeakoulu.

Ammattikorkeakoulujen tämänvuotisen valtakunnallisen yrittäjyysopetuskilpailun teemana oli ”yrittäjyyttä ilman rajoja”. Tavoitteena oli tuoda esiin vaikuttavia kansainvälisesti orientoituneita yrittäjyysopetuksen malleja esimerkiksi globaalien haasteiden ratkaisemiseen, maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden yrittäjyyden edistämiseen tai korkeakoululähtöisten yritysten kansainvälistymisen vauhdittamiseen.

– Yrittäjyysopetus on parhaimmillaan innostavaa, luovaa, toiminnallista ja yhdessä tekemistä – kuten yrittäjyyskin. On mahtavaa havaita, että ammattikorkeakoulut edistävät laajalla rintamalla ja erilaisin luovin tavoin yrittäjyyttä, ja katsovat samalla myös Suomea pidemmälle, iloitsee kisan tuomaristossa istunut Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen.

Voittaja julkistettiin tänään keskiviikkona Porin AMK-päivillä, jossa XAMK palkittiin opetushenkilöstön yrittäjyysosaamista kehittävällä 5 000 euron koulutussetelillä. Palkinnon mahdollistaa Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia — yrittäviä nuoria -projekti. Kunniamaininnan kisassa ansaitsi Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemian KV-tiimi.

Palkittavan mallin valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen ja asiantuntija Eerikki Vainio, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin varapuheenjohtaja Maria Jokinen, Satakunnan ammattikorkeakoulun lehtori Pia Marjanen sekä Suomen Yrittäjien johtaja Veli-Matti Lamppu, digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä ja projektipäällikkö Päivi Ojala.

Lue lisää StartUp Passion in Baltic Region -hankkeesta XAMKin sivuilta sekä hankkeen sivuilta.

Kuva: iStockPhoto

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi