4.5.2018 klo 15:30
Uutinen

Y-foorumi purki yrittäjyyden myyttejä ”Rahan takii vai intohimolla” – Kohtauspaikka yrittäjille ja tutkijoille

Y-Foorumi -tapahtuma kokoaa parhaillaan yhteen yrittäjiä, tutkijoita, opiskelijoita ja yhteiskunnan vaikuttajia keskustelemaan yrittäjyyden tutkimustuloksista. Tapahtuman tavoite on kaataa raja-aitoja yrittäjyyden ja tieteen välistä.

Kansanedustaja-yrittäjä Hjallis Harkimo avasi tilaisuuden puheenvuorollaan siitä, miten Suomi saadaan yrittäjyyden kautta kasvuun.

– Hjallis Harkimon puheenvuorossa nousi esiin, että yksi merkittävimmistä yrittäjän taidoista on pitää huoli omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta. ”Ideoita ei synny kropassa, joka on väsynyt ja tyhjä” Harkimo tiivisti, Y-kampus Kaupin koulutuspäällikkö Leena Eerola Tampereen ammattikorkeakoulusta kertoo.

TAMKin Y-kampuksen järjestämän tapahtuman paneelissa yrittäjyyden myyttejä purettiin paneelissa teemalla Rahan takii vai intohimolla.

Päivän tavoitteena synnyttää ketteriä kokeiluja ja uusia avauksia

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Y-foorumi tullaan jatkossa järjestämään vuosittain.

– Tavoitteemme on, että päivän aikana syntyy uusia avauksia, ja mahdollisesti uusia ketteriä kokeiluja. Yksi tavoite on purkaa yrittäjyyteen liittyviä myyttejä tutkijoiden ja yrittäjien keskuudessa. Myytti ’Rahan takii vai intohimolla’ oli meillä paneelin aiheena, Eerola kertoi.

Yrittäjät voivat hyötyä tutkimustiedosta ja yhteistyöstä korkeakoulujen kanssa, esimerkiksi opinnäytteissä.

– Y-kampus toimii yhteyspaikkana, jossa pyrimme kohtauttamaan tutkijoita ja alueen yrittäjiä sekä opiskelijoita. Tunnemme tutkijaryhmiä, joten pystymme linkkaamaan yhteen oikeat ihmiset. Enenevässä määrin yritykset ja myös tutkijat haluavat tehdä puolin ja toisin yhteistyötä.

Eerolan mukaan soveltavan tutkimuksen tuottamisessa yrittäjien haasteisiin on suuri hyötyarvo.

Päivän aikana esillä olleita yrittäjyystutkimuksien teemoja ovat muun muassa Yrittäjyys ja tunteet sekä Yrittäjän myynti ja markkinointi. Näistä ja muistakin aiheista on tutkimustietoa iltapäivän teemakeskusteluissa.

Suomen Yrittäjät palkitsi Tampereen ammattikorkeakoulun y-kampuksen viime vuonna parhaasta ammattikorkeakoulujen yrittäjyystoiminnosta.

Tilaisuus keräsi noin 80 osallistujaa Tampereelle.

Lisätietoja y-kampus.fi

Kuva: Aino Siiroinen

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi