10.2.2018 klo 08:02
Uutinen

Y-GAALA: Yrittäjägaalassa soi swing

Tänään Verkatehtaalla kohtaavat maakunnan yrittäjät Yrittäjägaalassa. Heitä viihdyttää swing- ja viihdeorkesteri Vanaja Big Band sekä Thomas Törnroos -trio.

Suuri hämeenlinnalainen swing- ja viihdeorkesteri Vanaja Big Band viihdyttää maakunnan yrittäjiä lauantaina vuotuisessa Yrittäjägaalassa Verkatehtaalla. Ohjelmassa yhdistyvät konsertinomainen musiikin kuuntelu sekä kutsu paritanssin pyörteisiin.

Päälavalle nousee 24 esiintyjän motivoitunut kokoonpano. Yhdeksäntoista soittajan lisäksi ensembleen kuuluu neljä laulusolistia. Rytmikkään illan säveltäjänimiä ovat swingin puolelta mm. Ellington, Basie ja Miller sekä kotimaisista Rauno Lehtinen, Erik Lindström ja Toivo Kärki. Ohjelmaan kuuluu myös kattaus Frank Sinatran rakastetuimpia levytyksiä.

Vanaja Big Band on noussut lyhyessä ajassa kysytyksi suurempien tapahtumien esiintyjäksi. Viime kesäinen menestyskonsertti Linnajazzeilla on poikinut kysyntää. Yrittäjägaalan lisäsi VBB esiintyy lähitulevaisuudessa muun muassa Hauhotalossa, TerveSos-messujen iltajuhlassa Verkatehtaalla sekä suuressa Tanssi Vieköön -tapahtumassa Helsingin messuhallissa. Myös tiedusteluja oman maakunnan tapahtumiin on tullut.

Orkesteria ovat harjoittaneet alan arvostetuimpiin asiantuntijoihin kuuluvat swing-osaajat Tapio Maunuvaara ja Erno Tiittanen. Verkatehtaan konsertin johtaa kapellimestari Jukka Pitkänen.

Y-gaalassa yrittäjäyleisöä viihdyttää myös Thomas Törnroos -trio. Trion jazzahtavista ja soulahtavista tunnelmista nautitaan ravintola Ison Huvilan puolella, kun Vanaja Big Band viihdyttää Vanajasalissa.

Illan aikana paljastetaan ja palkitaan Hämeen Vuoden yrittäjä vuosimallia 2017 ja muistetaan syksyn aikana paikallisyhdistyksissä Vuoden yrittäjäksi valittuja.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi