1.9.2022 klo 10:00
Uutinen

Y-tube -videokilpailun teemana Yritykseni 2030

Uudenmaan Yrittäjät kutsuu nuoria tekemään ryhmätyötä ja näyttämään tuoretta viestintäosaamista. Videokilpailu toteutuu tänä vuonna teemalla ”Yritykseni 2030”. Kilpailuaika on 1.9.-14.10.

Y-tube -kilpailulla Uudenmaan Yrittäjät kannustaa lapsia ja nuoria kehittämään yrittäjyystaitojaan. Viestintä ja markkinointi kuuluvat kiinteästi yritystoimintaan ja kaikkeen työntekoon. Y-tube -videokilpailu on mahdollisuus myös opettajille ja koululuokille. Videon tekemisen voi linkittää eri oppiaineisiin ja yrittäjyyskasvatukseen. Palkintosummasta saa pientä pesämunaa vaikkapa luokkaretkikassaan.

”Kilpailun kautta videoiden tekemisestä tuli tavoitteellista ja erittäin motivoivaa.

Voiton myötä oppilaat huomasivat, että voittokin voi ihan oikeasti olla mahdollista, eikä mikään utopistinen haave. Kokemuksena tämä oli oppilaille mieleenpainuva ja innostaa varmasti vastaavaan toimintaan jatkossakin!”

– Mari Rindell, Nahkelan koulu, Tuusula, alakoulusarjan 2021 voittajavideon

ohjaava opettaja –

Kilpailun teema vuonna 2022 on ”Yritykseni 2030”


Uudenmaan Yrittäjät haastavat nuoret pohtimaan videollaan, millä alalla ja missä/millaisessa ympäristössä yritys toimii? Mitä yrityksessä tehdään? Millaisia taitoja ja millaista osaamista pitää olla, että yrityksestä saa töitä? Miksi yrityksessä halutaan olla töissä? Mikä on yrityksen menestymisen salaisuus?

”Y-tube kilpailuun oli helppo ja hauska osallistua.

Siihen tarvittiin luovuutta ja yhteistyötä.

Se yhdisti koko luokkaa.”

 -Yläkoulusarjan 2021 voittajavideon toteuttaneet luokan nuoret-

Kilpailuaika on 1.9.-14.10.2022

Kilpailu on suunnattu ylä- ja alakoululaisten ryhmille. Ryhmät voivat olla koululuokkia tai vapaamuotoisia kaveriporukoita tai harrastusryhmiä. Sarja määrittyy ryhmän vanhimman jäsenen kouluasteen mukaan. Videon tekotapa ja tyyli on hyvin vapaa. Ryhmillä tulee olla erikseen täysi-ikäinen vastuuhenkilö, joka voi olla esimerkiksi opettaja tai kilpailijan huoltaja. Kilpailuaikaa on 14.10.2022 saakka.

Kilpailuohjeet

Palkitseminen Uudenmaan Yrittäjien syyskokouksessa

Kilpailussa luvassa huikeat palkinnot:

Paras video, yläkoulut: 700 euroa
Paras video, alakoulut: 500 euroa
Yleisöäänestys, yläkoulutus: 500 euroa
Yleisöäänestys, alakoulut: 300 euroa.

Palkitseminen toteutetaan Uudenmaan Yrittäjien syyskokouksessa 23.11.2022.