19.6.2017 klo 10:48
Uutinen

Yhdessä

Suomen Yrittäjien järjestyksessään 25. Kunnallisjohdon seminaari pidettiin 7-8.6 Oulussa. Paikalla oli ennätysmäärä kuntien luottamushenkilöitä, kunnanjohtoa ja yrittäjävaikuttajia. Seminaariin osallistui peräti yli 950 henkilöä.

Saimme kuulla innostavia ja ajatuksia herättäviä esityksiä. Esitykset toimivat hyvin alustuksena seminaarin tärkeimmälle annille eli niille keskusteluille, joita käydään illalla oman porukan kesken. Parhaassa tapauksessa vielä naapurikuntien porukatkin ovat mukana keskusteluissa.

Yrittäjien ja luottamushenkilöiden sekä kunnan johtavien virkamiesten kesken on elintärkeää vallita avoin keskusteleva ilmapiiri. Sitä ei saavuteta, jos emme tunne toisiamme.

Omassa kotikunnassani Rantasalmella on suhtauduttu näihin seminaareihin osallistumisiin vain pelkkänä rahanmenona eikä osallistujia ole ollut kuin kunnanjohtaja. Tänä vuonna saimme jopa 4 osallistujaa ja minulle jäi tunne, että mukana olleet valaistuivat yrittäjien näkökulmasta uudella tavalla. Kävimme niin innokasta keskustelua kunnan tulevaisuudesta, ettei meinannut malttaa nukkumaan lähteä. Uskon, että jatkossa aktiivisuus näihin yrittäjien seminaareihin ja muihinkin yhteistyökuvioihin kasvaa. On helpompi lähteä suunnittelemaan tulevia yhteisiä kohtaamisia, jos kunnassa on yrittäjämyönteisempi ilmapiiri.

Paikallisyhdistykset puheenjohtajiensa johdolla olisi nyt otettava uudet valtuustot haltuun. Kannattaa järjestää myös epävirallisia kohtaamisia, joissa on tarkoitus vain tutustua ja sitä kautta tuoda yrittäjien näkökulmaa esille. Valtuutettujen olisi hyvä myös tutustua toisiinsa, jolloin keskusteluilmapiiri kokouksissa olisi sellainen, että jokainen uskaltaa käyttää puheenvuoroja. Eli seminaari kaukana kotoa tai illanistujaiset eivät ole turhaa rahantuhlausta vaan alkusysäys hyville päätöksille. Tietysti kohtuus kaikessa, mutta hitusen kannattaa uhrata rahaa ja vapaa-aikaa kunnan elinvoiman pohjan luomiseen.

Aurinkoista kesää kaikille!


Sari Jokinen
Etelä-Savon Yrittäjien varapuheenjohtaja