5.12.2017 klo 20:19
Uutinen

Yksinyrittäjä toi globaalin hyvinvointitrendin Suomeen – Leena Pennanen on Vuoden 2017 helsinkiläinen yksinyrittäjä

Helsingin Yrittäjät palkitsi Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi ensimmäistä kertaa Vuoden 2017 helsinkiläisen yksinyrittäjän. Palkinto luovutettiin hyvinvointialan edelläkävijälle Leena Pennaselle (Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy) 5.12.2017 Helsingin Yrittäjät ry:n Itsenäisyysjuhlassa.

Yksinyrittäjien määrä on voimakkaasti lisääntynyt viime vuosina. Helsingin Yrittäjät haluaa korostaa yksinyrittäjien ja itsensätyöllistäjien yhteiskunnallista merkitystä palkitsemalla jatkossa vuosittain Vuoden helsinkiläisen yksinyrittäjän. Vuoden 2017 palkinnon ansaitsi mindfulness-pioneeri Leena Pennanen, joka on kouluttanut tuhansia ihmisiä ja satoja alan ohjaajia MBSR-menetelmään (Mindfulness-Based-Stress-Reduction) perustuen sekä tuonut kansainvälisiä huippuopettajia Suomeen.

– On hienoa palkita ensimmäisenä Vuoden helsinkiläisenä yksinyrittäjänä alansa uranuurtaja, joka edistää kaikille meille tärkeitä teemoja: jaksamista ja hyvinvointia, sanoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

– Leena Pennanen on tuonut kansainvälisen hyvinvointimenetelmän onnistuneesti Suomen markkinoille ja vaikuttanut merkittävästi sen laajenevaan hyödyntämiseen ihmisten arjessa, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Sarianne Reinikkala.

Keho-mieli-yhteys ohjannut omalla polulla

Leena Pennasta on kiehtonut aina ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Elintarviketieteiden maisterin tie vei jooga-opettajaksi 1980-luvulla Saksaan, jossa hän toimi myös usean vuoden ajan Saksan Joogaopettajaliiton sekä Euroopan Joogaunionin johtokunnassa. Polku johdatti Pennasen takaisin Suomeen vuonna 2002, jolloin hän toi mukanaan kotimaassaan vielä tuntemattoman mindfulness-MBSR-menetelmän ja rakensi itselleen yrityksen ja työpaikan yksinyrittäjyyden kautta.

– Helsingin Yrittäjien antama tunnustus avasi silmiäni – kaikki se mieletön työ ja tuhannet työtunnit pois perheen parista ja vapaa-ajasta ovat tuottaneet tulosta: mindfulness-MBSR-menetelmä on vakiinnuttanut paikkansa kotimaisessa hyvinvointikentässä ja se on luotettava, maailman eniten tieteellisesti tutkittu mindfulness-ohjelma, joka auttaa stressinhallinnassa ja ihmisen hyvinvoinnissa. Mindfulness-harjoittamisen kautta olen voinut viitoittaa ihmisille tietä hyvinvoinnin pariin – tämä on minulle tärkein menestyksen mittari, iloitsee Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy:n perustaja Leena Pennanen.

Tulevaisuudessa yrittäjän tavoitteena on edelleen syventää yhteistyötä menetelmän kehittäneen Massachusettsin yliopiston kanssa, toiminnan vahvistaminen yrityksissä ja mindfulness-ohjaajien CFM®-yhteisössä sekä verkkokurssitarjonnan lisääminen.

Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy:

  • Helsinkiläinen stressinhallinnan koulutukseen ja mindfulness-MBSR-menetelmään erikoistunut yritys
  • Perustanut Leena Pennanen vuonna 2005 – Professori Jon Kabat-Zinn tuki yrityksen perustamista ja myös vihki tilat käyttöön
  • Kouluttaa jatkuvasti yksityishenkilöitä, yrityksiä ja terveydenhoitoalan ammattilaisia MBSR-menetelmään sekä mindfulness-ohjaajia CFM®
  • Kehittänyt suomenkielisen Mindfulness app – Leena Pennanen -sovelluksen yhteistyössä ruotsalaisen Mindapps:in kanssa
  • Massachusettsin yliopisto kutsui 2016 yrityksen koulutusyhteistyö-kumppanikseen – verkosto käsittää maailmanlaajuisesti tällä hetkellä vain 6 yhteisöä

Suomi 100 -vuoden kunniaksi palkittiin ensimmäinen Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä

Ensimmäistä kertaa jaettava Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinto on vähintään viisi vuotta toimineelle yrittäjälle myönnettävä tunnustus, jolla korostetaan yksinyrittäjyyden merkitystä. Palkitsemiskriteereissä kiinnitetään huomio siihen, että yrittäjän talous on kunnossa, liiketoiminnasta löytyy jotakin omaperäistä ja asiakastyytyväisyys on erinomaista.

Lisätiedot:

  • Tiina Oksala, toimitusjohtaja, Helsingin Yrittäjät, p. 040 548 1104, tiina.oksala @ yrittajat.fi
  • Leena Pennanen, perustaja, Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy, p. 040 735 9177, leena.pennanen @ mindfulness.fi

Kuva: Jaana Tihtonen / Helsingin Yrittäjät

Video: Visual Works Oy