Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Yksinyrittäjästä työnantajaksi -hanke. Autamme työllistämään. 2024-2025

Yksinyrittäjästä työnantajaksi -hanke: Ensimmäiset rekrytoinnit tehty

Kuopion Yrittäjien hallinnoima, vuoden alussa toimintansa aloittanut ESR-rahoitteinen Yksinyrittäjästä työnantajaksi -hanke on tähän mennessä auttanut kolmea yritystä palkkaamaan ensimmäisen työntekijänsä. Hankkeessa tarkoituksena on rohkaista ja tukea kuopiolaisia yksinyrittäjiä työllistämään ensimmäinen työntekijä ja auttaa yrittäjää työnantajuudessa. Hankkeen tarjoamassa palvelussa yrittäjä saa maksutonta ja henkilökohtaista neuvontaa ja tukea missä tahansa työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä. Hankkeen tavoitteena on vuoden 2025 loppuun mennessä löytää 100 piilotyöpaikkaa yksinyrittäjäyrityksistä. – Mukaan palveluun on tällä hetkellä ilmoittautunut 18 yritystä, kertoo palvelun yritysasiantuntija Pekka Vartiainen.   

Rekrytointi on pitkä prosessi, sanoo palvelun projektipäällikkö, Kuopion Yrittäjien toiminnanjohtaja Kirsi Sisso-Litmanen.  – Se että päästään ajatuksesta onnistuneeseen rekrytointiin vie helposti pari kuukautta. Toki tarpeen vaatiessa nopeampikin ratkaisu on mahdollinen. Palvelumme perustuu siihen, että Pekka käy yrittäjän kanssa lävitse tietyt asiat, uhkat ja mahdollisuudet työntekijän palkkaamisessa. Ensimmäiseksi varmistetaan tietenkin yrityksen taloudelliset resurssit, keskustellaan työnkuvasta, mietitään yhdessä mistä työntekijää kannattaa lähteä hakemaan ja niin edelleen.

Projektisihteeri Saara Mäkinen vastaa hankkeessa muun muassa tapahtumajärjestelyistä sekä infovideoiden toteuttamisesta. – Toukokuussa julkistetaan ensimmäiset infovideot, kertoo Saara. Viidessä videossa aiheina ovat mm. sopivan työntekijän löytäminen, työnantajan velvollisuudet ja työsuhteen aikaiset sopimukset.

Lisäksi Saara järjestää koulutuksia, joissa asiantuntijat ovat puhumassa työllistämisen eri aiheista. Ensimmäinen, Onnistu rekrytoinnissa -aamupalatilaisuus järjestetään 14.5. – Tapahtuma on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille, ja tarkempi info löytyy osoitteesta www.kuopionyrittajat.fi, Saara kertoo.  

Sivuilta löytyy myös tarkempaa tietoa hankkeesta ja palvelusta sekä linkki, jonka kautta voi ilmoittautua mukaan palveluun. Pekka muistuttaa, että palveluun ilmoittautuminen ei velvoita mihinkään, vaan palvelupyynnön saatuaan Pekka on yrittäjään yhteydessä, ja selvittää yhdessä yrittäjän kanssa tarkemmin työllistämisen mahdollisuuksia.

INFO:

Yksinyrittäjästä työnantajaksi -hanke on kaksivuotinen, ja se on Euroopan Unionin osarahoittama, hanketta rahoittaa myös Kuopion kaupunki. Hankkeen palvelu on saatavilla vuoden 2025 loppuun, ja sen tarkoituksena on madaltaa kuopiolaisten yritysten kynnystä ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen.