Yksinyrittäjästä työnantajaksi – Kuopion Yrittäjien ESR-hanke auttaa työllistämään

Kuopion Yrittäjät on saanut myönteisen rahoituspäätöksen hankkeelle, joka mahdollistaa erityisesti yksinyrittäjien auttamisen ensimmäisen työntekijän työllistämisessä. – Hankkeen myötä saadaan resurssi, ihminen, kontaktoimaan ja käymään yrityksissä ja selvittämään yrityksen halun ja esimerkiksi taloudelliset mahdollisuudet työllistämiseen, kertoo Kuopion Yrittäjien toiminnanjohtaja Kirsi Sisso-Litmanen. Konkreettisesti hankkeessa etsitään työllistämistä harkitsevat yksinyrittäjät, selvitetään työllistämisen mahdollisuudet ja opastetaan rekryprosessissa ja sen jälkeen työnantajuudessa.

Hanke-ajatus lähti Suomen Yrittäjien vuonna 2022 tekemästä Yksinyrittäjäbarometrista, jonka mukaan 47% kyselyyn vastanneista savolaisyrityksistä hakee kasvua. Kasvun esteenä nähtiin se, ettei omaa työaikaa enää voinut lisätä, ja 36 % vastanneista hakisi kasvua palkkaamalla työntekijän.     

Kaksivuotinen hanke työllistää kaksi henkilöä kokoaikaisesti, ja osa-aikaisesti hankkeen projektipäällikkönä toimivan toiminnanjohtajan. Pekka Vartiainen aloittaa joulukuussa hankkeen asiakasvastuullisena työntekijänä, hänen tehtävänään on kontaktoida ja selvittää yritysten työnvoiman tarvetta ja työllistämisen mahdollisuuksia.

Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyö mm. TE-toimiston ja Kuopion kaupungin työllistämisen kuntakokeilun kanssa.    

Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Janne Seppälä odottaa mielenkiinnolla hankkeen tuloksia. – Toiminnan tavoitteena on saada hanke-aikana Kuopioon 100 uutta työpaikkaa. Omalta osaltamme olemme siis mukana toteuttamassa hallitusohjelmaa ja sen tavoitteita.

Voit ilmoittautua mukaan palveluun täältä.