19.5.2021 klo 15:38
Uutinen

Yli 720 yrittäjää ehdolla Pirkanmaan valtuustoihin – Pirkanmaalaiset yrittäjät lähteneet ehdolle selvästi viime vaaleja innokkaammin

Kuntavaaleissa ei ole yrittäjäehdokkaista pulaa: Pirkanmaan kaupungeissa ja kunnissa on ehdolla eri puolueiden listoilla kaikkiaan 722 yrittäjäehdokasta. Kaikista maakunnan ehdokkaista useampi kuin joka viides on yrittäjä. Yrittäjäehdokkaiden kokonaisluku nousi viime vaaleista: vuoden 2017 vaaleissa yrittäjäehdokkaita Pirkanmaalla oli 546.

Yrittäjäjärjestössä on tehty koko alkuvuosi töitä sen eteen, että yrittäjät lähtisivät ehdoille vaaleihin. Yrittäjäehdokkaiden määrä otettiinkin järjestössä vastaan hyvillä mielin.

– On hienoa, kuinka paljon yrittäjiä Pirkanmaalla lähti ehdokkaaksi. Se kertoo, että yrittäjät ovat kiinnostuneita kotikuntansa kehittämisestä. Heillä on monipuolista osaamista, josta on hyötyä esimerkiksi kunnan elinvoiman vahvistamisessa, kertoo Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen.

Yrittäjäehdokkaita kattavasti eri puolueista

Aluejärjestössä kuntavaalivastaavana toimiva Maria Virtanen iloitsee siitäkin, että mukaan saatiin ehdokkaita kattavasti eri puolueista. Eniten yrittäjäehdokkaita on kokoomuksella, yli 200. Sadan yrittäjäehdokkaan määrän ylittivät myös perussuomalaisten ja keskustan listat. Kolmen kärjen jälkeen eniten yrittäjäehdokkaita keräsivät listoilleen vihreät sekä sosiaalidemokraattinen puolue, joista kummallakin on noin 60 yrittäjäehdokasta.

Suurin osa valtuustojen tekemistä päätöksistä vaikuttaa paikallisten yritysten toimintamahdollisuuksiin ja sitä kautta kunnan elinvoimaan.

– Menestyvät yritykset tuovat kuntaan verotuloja ja työpaikkoja sekä mahdollistavat lähipalveluiden säilymisen paikkakunnalla. Kunnan elinvoiman kannalta on tärkeää huomioida valtuuston tekemien päätösten vaikutukset paikallisille yrityksille, ja siksi valtuustoon kannattaa äänestää yritysten toimintaa ymmärtäviä päätöksentekijöitä, Virtanen huomauttaa.