7.9.2021 klo 08:55
Uutinen

Yli kolmemetrinen Y-kirjain komistaa nyt liikenneympyrää Ylivieskassa: ”Kyllä tämä erottuu riittävän kauas”

Ylivieskan Yrittäjät toteutti patsaan talkootyönä yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa.

Viime perjantaista lähtien Ylivieskan Savontien ja Ouluntien liikenneympyrässä on komeillut 3,5 metriä korkea yrittäjämonumentti.

– Halusimme paikalle mahdollisimman ison monumentin. Mielestäni tämä 3,5-metrinen on sopivan kokoinen, se erottuu riittävän kauas, Ylivieskan Yrittäjien puheenjohtaja Antti Hautamäki sanoo.

Monumentin suunnittelu käynnistyi jo pari vuotta sitten. Ylivieskan Yrittäjillä on ollut yhteinen työryhmä kaupungin kanssa vuodesta 2019 lähtien. Yrittäjät ovat viime vuosina sparranneet kaupungin strategiasuunnittelussa ja nyt kaupunki ojensi auttavan kätensä monumentin vaatimissa luvissa ja järjestelyissä. Yhteisen työryhmän tarkoituksena on tiivistää Ylivieskan Yrittäjien ja kaupungin yhteistyötä.

Patsas toteutettiin talkootyönä yhdeksän paikallisen yrityksen avustuksella. Paljastustilaisuuteen osallistui myös elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk).

Hautamäen mukaan palaute on ollut positiivista, etenkin ulkonäon osalta.

– Yhdessä palautteessa kiiteltiin, että yrittäjien asioita nostetaan tälläkin tavoin esille.

Lähes vastaavat yrittäjäpatsaat löytyvät Seinäjoelta ja Kauhavalta. Ylivieskan Yrittäjät on toiminut aktiivisena vuodesta 1946, jolloin yrittäjät keskittivät voimansa myös paikkakuntakohtaisesti. Ylivieskan Yrittäjät kuuluu alueellisesti Keski-Pohjanmaan Yrittäjin ja valtakunnallisesti Suomen Yrittäjiin.

Kuva: Keyframe Oy

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi