10.5.2024 klo 06:28
Uutinen

Yli tuhat kunta- ja yrittäjävaikuttajaa kokoontuu Turkuun – Barometri kertoo kunnat, joissa on paras yrittää

Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaari kokoaa yhteen yli tuhat kuntajohtajaa, kuntien johtavaa luottamushenkilöä ja yrittäjävaikuttajaa kaikkialta Suomesta.

Kunnallisjohdon seminaari järjestetään tänä vuonna Turussa 14.–15. toukokuuta. Suomen Yrittäjien järjestämän tapahtuman puheenvuoroissa ja paneelikeskusteluissa käsitellään mm. sitä, kuinka rakentaa kannustavaa sekä yritysmyönteistä kuntaa.

– Varsinais-Suomen Yrittäjissä on tehty viime vuodet tavoitteellisesti yhteistyötä alueen kuntien ja paikallisyhdistysten kesken, ja alueemme kunnissa ymmärretään yrittäjyyden merkitys kunnan elinvoimalle. Tuntuu todella hienolta kokoontua suomalaisten kuntapäättäjien ja yrittäjävaikuttajien kesken juuri Turkuun, missä yhteistyö pk-yrittäjien kanssa on niin ikään viime aikoina ottanut harppauksia eteenpäin, sanoo Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter

Lähivuosina Suomeen on suunnitteilla yli 200 miljardin euron arvosta investointeja mm. vihreään siirtymään. Tapahtumassa haetaan vastausta siihen, mihin nämä investoinnit ovat menossa ja miksi? 

Turun pormestari Minna Arve painottaa yritysten merkitystä kaupunkien ja koko Suomen elinvoimalle sekä kestävälle kasvulle.

– Turku kasvaa nyt ennätyksellistä vauhtia, ja kasvavan kaupungin tarpeisiin pitää pystyä vastaamaan samalla kun Turku pyrkii hiilineutraaliksi kaupungiksi vuoteen 2029 mennessä. Yritykset ovat avainasemassa paitsi hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisessä myös kaupunkien hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Kestävä kasvu luodaan yhteistyössä, sillä ilman yrittäjien ja yritysten riskinottoa, investointeja ja työllistämisvaikutuksia ei mikään maa tai kaupunki voisi menestyä ja saavuttaa tavoitteitaan, pormestari Arve korostaa.

Kunnallisjohdon seminaarissa ovat puhujina mm. professori Vesa Puttonen, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen, toimitusjohtaja Tim Meyer ja laulaja Maija Vilkkumaa

Tiistaina 14. toukokuuta tapahtumassa julkistetaan Yrittäjien Kuntabarometri 2024 -kyselyn tulokset ja palkitaan ne kunnat, joissa on yrittäjien mielestä parhaat edellytykset yrittää. Kyselyyn vastasi kaikkiaan reilut 9 600 yrittäjää.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus