25.9.2020 klo 19:23
Uutinen

Yrittäjä Aira Samulin palkittiin Yrittäjäristin timanttiristillä

Yrittäjäjärjestö luovutti legendaariselle yrittäjälle ja taiteilijalle Aira Samulinille Yrittäjäristin timanttiristin tunnustuksena vuosikymmeniä kestäneestä yrittäjäurasta.

Aira Samulin on toiminut yrittäjänä yhteensä kahdeksalla eri vuosikymmenellä. Tunnustuksena tästä pitkästä urasta Helsingin Yrittäjät ja sen paikallisyhdistys Helsingin Yrittäjät – Etelä-Helsinki ry luovuttivat Samulinille Yrittäjäristin timanttiristin Hyrsylän Mutkassa 18.9.2020.

Etelä-Helsingin yhdistyksen puheenjohtaja Outi Haapamäki ja Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala kiteyttivät puheissaan, että vuosikymmeniä jatkunut yrittäjäura on ylpeyden arvoinen saavutus.

– Järjestömme haluaa tällä tunnustuksella muistaa arvostettua yrittäjää, joka on työllistänyt monia, sekä suoraan että välillisesti. Aira Samulin on osaltaan auttanut yhteiskunnan pyörien pyörimisessä ja on esikuva kaikille suomalaisille, Haapamäki totesi.

– Olen ollut monissa asioissa edellä aikaani ja usein joutunut odottamaan, että ajoitus on oikea. Vastustus on minulle tuttua, mutta olen vain sitkeästi sanonut, että minun päätäni ei käännetä, Samulin totesi Helsingin Yrittäjien Yritystä Stadiin -lehden haastattelussa vuoden 2019 lopussa.

Suomen Yrittäjien Yrittäjäristi on huomionosoitus ansioituneelle yrittäjälle hänen yrittäjätoiminnastaan. Yrittäjäristin timanttiristejä on neljä; 60, 50, 40 ja 30 vuoden yrittäjätoiminnasta huomioimiseen.

Aira Samulin

  • Syntynyt vuonna 1927
  • Taiteilija ja yrittäjä
  • Palkittiin 2011 Helsingin Yrittäjien elämäntyöpalkinnolla
  • Palkittiin Yrittäjäristin timanttiristillä (yli 60 vuoden yritystoiminnasta)
  • Myönnetty muun muassa Suomen Leijonan Suomen ritarikunnan kunniamerkki, Suomen Mielenterveysseuran Mielenterveyspalkinto

>> Lue Aira Samulinin yrittäjätarina

Kuvassa: (vasemmalta oikealle) Helsingin Yrittäjät- Etelä-Helsinki ry:n puheenjohtaja Outi Haapamäki, yrittäjälegenda Aira Samulin ja Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala. Kuva: Jaana Tihtonen