13.3.2020 klo 14:36
Uutinen

Yrittäjä, et ole yksin! Yrittäjäjärjestön tieto- ja neuvontapalvelut käytettävissä! 

Yhteiskunnallisen vastuun, turvallisuuden ja terveyden nimissä pidättäydymme isojen kokouksien, tapaamisien ja tilaisuuksien järjestämisestä toukokuun loppuun saakka. Mahdollisuuksien mukaan hyödynnämme verkkokoulutuksia ja/tai siirrämme niitä, linjaa Päijät-Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Tiina Wangel.

Koronavirus aiheuttaa lisääntyviä ongelmia suomalaisille ja päijäthämäläisille yrityksille. Ongelmat yrityskentässä ovat moninaisia.

– Ihmisten terveys on etusijalla. Tämä on kaiken toiminnan lähtökohta. Samalla meidän tulee pyrkiä minimoimaan epidemian yrittäjille aiheuttamat vahingot. Siihen tarvitsemme määrätietoisia toimia yritysten jatkuvuuden turvaamiseksi kriisin yli, Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo toteaa.

Suomen Yrittäjien tietopankki kerää yhteen oleelliset tiedot

Suomen Yrittäjät kerää yhteen Koronavirukseen liittyvää informaatiota ja uutisia. Sivusto kerää yhteen tuoreimmat uutiset, ohjeet työnantajille, neuvontapalveluiden yhteystiedot sekä tietoa talouteen ja korvauksiin liittyen. Sivu löytyy osoitteesta https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle

Webinaarit vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin
Suomen Yrittäjät järjestää Koronavirukseen liittyvän tietoisku -webinaarin tänään, 13.3. klo 15.00 alkaen. Maksuttomaan webinaariin voi ilmoittautua täältä >

Webinaarissa käydään läpi useimmin kysyttyjä kysymyksiä sekä asioita mitä yrittäjän pitää tietää koronaviruksen vaikutuksista työsuhteisiin ja yritystoimintaan. Webinaarit tallennetaan ja tallenne on katsottavissa, vaikka et pääsisikään osallistumaan liveen. Webinaareja järjestetään useampia tulevien viikkojen aikana, tiedotusta näistä voi seurata Suomen Yrittäjien verkkosivuilta.

Päijät-Hämeen Yrittäjät peruu kevään tilaisuutensa

Suomen hallitus antoi 12.3. ohjeistuksen, jonka mukaisesti kaikki yli 500 henkilön tilaisuudet suositellaan perumaan toukokuun loppuun asti ja pienempien tilaisuuksien järjestämistä tulee välttää, mikäli mahdollista. Yrittäjäjärjestö noudattaa virallisten tahojen antamia ohjeita tapahtumien järjestämisestä ja peruu näin ollen kaikki kevätkauden tapahtumansa toukokuun loppuun saakka. Peruutus koskee seuraavia tapahtumia:

31.3. Rekrytointi ja työsuhdejuridiikka muuttuvassa maailmassa
28.4. Mediailta
5.5. Vastuullinen yritys -seminaari

Tilaisuudet pyritään järjestämään myöhäisempänä ajankohtana. Tapahtumatiedottamista voi seurata Päijät-Hämeen Yrittäjien kotisivuilla osoitteessa https://www.yrittajat.fi/paijat-hameen-yrittajat

Yrittäjät esittää laajaa koronakriisipakettia

Koronavirus aiheuttaa lisääntyviä ongelmia suomalaisille yrityksille. Ongelmat yrityskentässä ovat moninaisia. – Tilanne on jo nyt vakava, ja on riski, että se voi vielä merkittävästi heikentyä. Tarvitaan määrätietoisia toimia yritysten jatkuvuuden turvaamiseksi, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Lue Yrittäjien tiedote kokonaisuudessaan täältä >

Kaikki koronasta yrittäjälle – Katso uudet sivut, löydät apua ja vastauksia kysymyksiisi

Suomen Yrittäjät on avannut korona-aiheisen sivuston avuksi yrittäjille. Sieltä löydät niin tuoreimmat uutiset kuin lakineuvot. Kannattaa lukea!

Kaikki koronasta yrittäjälle -sivusto löytyy täältä.