9.7.2018 klo 10:45
Uutinen

Yrittäjä, haluatko olla mukana vähentämässä porokolareiden määrää? Ryhdy porovaroittajaksi!

Porokello on reaaliajassa toimiva älysovellus, joka varoittaa tiellä liikkuvista poroista. Nyt tarvitaan lisää varoittajia, jotka ajavat työssään paljon poronhoitoalueella.

Porokello on tähän saakka toiminut yli tuhannen ammattiautoilijan varoitusten turvin. Ammattiautoilijat antavat varoituksia, kuluttajasovelluksen käyttäjät ottavat niitä vastaan. Nyt etsinnässä on lisää varoittajia myös muista ammattikunnista, jotka ajavat työssään paljon poronhoitoalueella.

– Yrittäjistä löytyy varmasti paljon sopivia porovaroittajia. Kattava varoittajaverkosto on koko Porokellon sydän ja toimivuuden tae, kertoo Porokellon projektipäällikkö Henna Nurminen.

Porokellon käyttäjästä porovaroittajaksi

Posiolta lähtöisin oleva Timo Tapaninen on tottunut jo pienestä pitäen pitkiin automatkoihin ja nyt yrittäjänäkin hän kulkee asiakkaiden luona ympäri Pohjois-Suomea. Lisäksi oma matkailijoille suunnattu ilmaisjakelulehti LaplandNews pitää hänet tiiviisti tien päällä. Porokello on Tapaniselle tuttu sovellus käyttäjän näkökulmasta.

– Viime talvena ajoin lunta pöllyyttävän rekan perässä. Porokello varoitti vaarasta ja ohitus jäi tekemättä. Jos olisin lähtenyt ohittamaan rekkaa, törmäys olisi ollut aika varma, kertaa Tapaninen talvisen vaaratilanteen tapahtumia.

Omien hyvien käyttökokemusten myötä Tapaninen ryhtyi itsekin Porokellon porovaroittajaksi. Hän haluaa olla mukana vähentämässä Lapin teillä sattuvien porokolareiden määrää. Poroja hän kohtaa liikenteessä melkein päivittäin ja porovaroituksen tekeminen onnistuu yhdellä näytönpainalluksella.

Porokello tuo turvaa liikenteeseen

Porokello sovellusta on ladattu sovelluskaupasta noin 50 000 kertaa. Porokellon käyttäminen on todella helppoa niin käyttäjälle, kuin porovaroittajalle.

Varottaja -sovellus ladataan omaan älypuhelimeen. Matkan alussa varoittaja käynnistää Varottaja -sovelluksen ja kohdatessaan poron hän antaa varoituksen yhdellä näytön sipaisulla. Varoituksen jälkeen varoitus rekisteröidään paikannustietoihin. Nyt varoitus näkyy Porokellon käyttäjille 30 minuutin ajan varoituksen antamisesta.

Ilmoittaudut porovaroittajaksi nyt

Mikäli mielenkiintosi heräsi, tiedät ajavasi paljon poronhoitoalueella sekä haluat omalla toiminnallasi edistää liikenneturvallisuutta, pyydä itsellesi varoittaja -sovellus. Lähetä yhteystietosi sähköpostilla info@porokello.fi ja kirjoita lyhyt kuvaus ajomatkoistasi, niin olemme sinuun yhteydessä.