Yrittäjä Jaakko Kyllönen lahjoitti toisen auton Ukrainaan
Yrittäjä Jaakko Kyllönen (vas) ei voinut katsoa ukrainalaisten kärsimyksiä sivusta.
21.7.2023 klo 15:11
Uutinen

Yrittäjä Jaakko Kyllönen on vienyt jo kaksi yrityksensä autoa ukrainalaisten avuksi: ”Moni taivastelee, mutta ei ole valmis konkreettisiin tekoihin”

Jaakko Kyllönen kannustaa ihmisiä lahjoittamaan tarpeetonta hyväkuntoista tavaraa. 

Linja- ja kuorma-autoalan yrityksiä Kainuun alueella pyörittävä yrittäjä Jaakko Kyllönen on juuri palannut avustusmatkaltaan Ukrainan Lvivin kaupunkiin. Hän ajoi perille 55-paikkaisen linja-auton.

Kesäkuussa Kyllönen teki vastaavan matkan 19-paikkaiselle pikkubussilla, joka niin ikään jäi Ukrainaan.

– Ajattelin, että autoilla voisi olla käyttöä siellä. Molemmat olivat linja-autoyritykseni autoja, jotka eivät enää sovellu julkiseen sopimusliikenteeseen. Kukaan ei niitä ostakaan, joten ne olisivat päätyneet romuttamolle.

Yrittäjän saamien tietojen mukaan autot päätyvät itäiseen Ukrainaan armeijan käyttöön. Niillä on tarkoitus hoitaa sotilaslomakuljetuksia.

”Kysellään, koska seuraava kuljetus lähtee”

Kyllönen on tehnyt avustuskuljetuksia aikaisemminkin. Hän on vienyt kolmesti tavaraa Varsovassa sijaitsevaan avustuskeskukseen. Paluumatkoilla hän on tuonut Suomeen yhteensä 120 pakolaista.

– Moni taivastelee sotaa, mutta ei ole valmis tekemään konkreettisia tekoja sen eteen, että sota saataisi loppumaan. En voi katsoa sivusta, kun ihmiset ovat hädässä. Kai tämä on sitten sydämen asia.

Kyllönen muistuttaa, että Suomeakin autettiin sodan jälkeen vastaavilla toimilla. Hän uskoo kaikesta huolimatta, että suomalaisten avustusinto ei ole loppumassa.

– Kainuussa auttamisinto ei ole yhtä kova kuin eteläisemmässä Suomessa. Silti minulta kysellään, koska seuraava avustuskuljetus lähtee. Tarkoituksenani on innostaa ihmisiä antamaan pois sellaista tavaraa, joka on heille tarpeetonta.

Tarvetta on edelleen muun muassa vaatteista. Niihin liittyen Kyllösellä on toive.

– Lahjoituksiin on hyvä valita käyttökelpoista tavaraa. Ei rikkinäistä tai huonoa. Käsitykseni mukaan ihmiset ovat petranneet tämän suhteen.

Tällä hetkellä Kyllösellä ei ole suunnitelmia seuraavista matkoista.

– Jos kutsu käy, silloin pitää lähteä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen