Tuettujen lomien hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen loman alkamista. Kuva: Pixhill
17.5.2023 klo 10:42
Uutinen

Yrittäjä, jäikö tuettu loma kesälle saamatta? – Nyt on uusi mahdollisuus hakea syksyn lomia

Lokakuulle ja marraskuulle on edelleen haettavissa MTHL:n tuettuja lomia yrittäjille, kertoo Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n taloussihteeri Maarit Kainulainen. 

Valinnassa painotetaan ensikertalaisuutta ja yrittäjän tuloja.

– Kesän lomat ovat täynnä ja kysyntä on kasvanut, mutta haussa on edelleen viisi lomajaksoa loka- ja marraskuulle, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n taloussihteeri Maarit Kainulainen kertoo.

Tuettujen lomien hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen loman alkamista. Lomia voi hakea täältä.

Yhden lomajakson kesto on viisi vuorokautta. Kyse on aina täysihoidosta, johon kuuluu aamiaisen lisäksi kaksi ateriaa. Joka päivälle on runsaasti ohjelmaa, joka on perhelomissa jaettu siten, että lapsille on omia aktiviteetteja.

Työikäisille yrittäjille suunnattuja tuettuja lomajaksoja on ensi syksynä yhteensä viisi. Ne järjestetään Rauhalahden ja Peurungan kylpylähotelleissa, Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä Leppävirralla sekä Kruunupuistossa Punkaharjulla.

Lapsiperheille haettavia lomia on neljässä jaksossa lokakuussa. Ne sijoittuvat Kuortaneelle, Rauhalahteen, Vesileppikseen ja Peurungalle. Näillä lomilla majoitus on perhehuoneissa.

Voimaa ja vertaistukea

Kerroimme viime syksynä yrittäjä Terhi Kaartisen kokemuksesta tuetulla lomalla. Lue juttu tästä.

Lomien tavoitteena on lisätä yrittäjän voimavaroja, tarjota vertaistukea ja apua oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Lomaohjelma sisältää muun muassa luentoja ja ryhmäkeskusteluja, kuntotestin sekä ohjattua liikuntaa.

Kainulaisen mukaan kutsut lomiin valituille lähetetään viimeistään kaksi kuukautta ennen kyseisen loman alkamista. Valinnat tehdään hakemusten perusteella.

– Lomia myönnettäessä painotamme ensikertalaisuutta. Tuettua lomaa ei myönnetä samalle hakijalle toistuvasti. Lisäksi huomioimme yrittäjän tulot ja menot, joita kysytään hakemuksessa. Myös terveydelliset ja sosiaaliset perustelut loman tarpeelle on tärkeää tuoda esille. Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti.

Eeva Pesonen