Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

28.3.2022 klo 08:44
Uutinen

Yrittäjä Matti Vinhalle harvinainen kunnianosoitus

Korean tasavallan presidentti Moon Jae-in on myöntänyt huomattavan ja harvinaisen kunniamerkin, The Oder of Diplomatic Service Merit – Heungin Medal, yrittäjä, pääkonsuli Matti Vinhalle tunnustuksena ja arvostuksen osoituksena erinomaisesta ja ansiokkaasta työstä ystävällisten suhteiden edistämiseksi Korean ja Suomen tasavaltojen välillä.

Matti on harjoittanut yrittäjänä liiketoimintaa korealaisyritysten kanssa viimeiset 25 vuotta. Tätä ennen hän ehti toimia muutaman vuoden suomalaisyrityksen alue-edustajana Etelä-Koreassa. Matti Vinha on toiminut ystävyysseura Suomi – Korean Tasavaltayhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2014.

Kunniamerkin luovutti suurlähettiläs Cheon Joon-ho Korean suurlähetystössä maaliskuussa 2022. ”Olen luonnollisesti kunniamerkistä oikein ylpeä ja iloinen. Jaan sen mielelläni samaa matkaa taivaltaneiden kesken”, Matti Vinha toteaa.

Korean tasavalta on maailman kymmenenneksi suurin kansantalous ja siellä on asukkaita 53 miljoonaa. Korea on maailman viidenneksi suurin viejämaa.

Matti Vinhan yritys Nordstock Ltd Oy toimittaa turvallisia ja ympäristöystävällisisä pinta- ja sisustusmateriaaleja mm. kalusteteollisuudelle, arkkitehtien tilaratkaisuihin, erikoispuusepille ja risteilyalusten sisustamiseen.

Matti Vinha on saanut ansioistaan aiemmin pääkonsulin arvonimen. Matti on toiminut myös Espoon Yrittäjien puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä.

Lisätiedot
Matti Vinha p. 0400 882 625
Espoon Yrittäjien toimitusjohtaja Erkki Pärssinen p. 050 411 1104