16.5.2019 klo 10:40
Uutinen

Yrittäjä – muista äänestää EU-vaaleissa!

Toukokuun europarlamenttivaalit ovat tärkeät yrittäjille. Vaaleissa ratkaistaan, millaiset kasvun ja yrittäjyyden edellytykset Eurooppaan seuraavan viiden vuoden aikana rakennetaan ja mihin suuntaan EU ohjaa yrityksiin vaikuttavaa sääntelyä.

Kannustamme yrittäjiä vaikuttamaan omaan tulevaisuuteensa äänestämällä EU-vaaleissa. Ennakkoäänestys kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 15. –21.5. ja vaalipäivä sunnuntai 26.5.

EU:ssa toimii yli 24 miljoonaa yritystä. Yrityksistä 99,71 prosenttia on pieniä ja keskisuuria yrityksiä (alle 250 työntekijää). Yritystemme viennistä noin 60 prosenttia suuntautuu muihin EU-maihin, ja tuonnista 73 prosenttia tulee EU-alueen sisältä. Euroopan unioni on siis myös suomalaisten yritysten kotimarkkina, jolle yhdenmukaiset EU-säännöt tarjoavat yhtenäisen yrittäjyyden toimintaympäristön. Tuotteet ja palvelut liikkuvat kohtuullisen vapaasti yli kansallisten rajojen, ja sisämarkkinoilla vallitsee tasapuoliset kilpailuedellytykset.

Euroopan unionin kestävyyttä haastetaan monelta suunnalta. Ilmastonmuutos voimistuu, globaali kilpailu tiivistyy ja poliittinen ilmapiiri saa huolestumaan demokratian tulevaisuudesta. Haasteista huolimatta EU-kansalaisilla menee paremmin kuin koskaan. Euroopan unionin suurin ansio on rauhan ja vakauden ylläpitäminen monien raskaiden sotien maanosassa. Ilman rauhaa ja yhteiskunnallista vakautta yrittäjien toimintaympäristöltä puuttuisi pohja.

Toukokuun europarlamenttivaalit ovat tärkeät yrittäjille. Vaaleissa ratkaistaan, millaiset kasvun ja yrittäjyyden edellytykset Eurooppaan seuraavan viiden vuoden aikana rakennetaan ja mihin suuntaan EU ohjaa yrityksiin vaikuttavaa sääntelyä. Siksi on olennaista, että EU-vaaleissa valitaan parlamentaarikkoja, jotka ymmärtävät yrittäjyyttä. Suomalaiset tuovat Euroopan parlamenttiin oman näkemyksensä ja osaamisensa ja uskomme, että Suomesta valittavat 14 edustajaa täyttävät paikkansa hyvin ja vastuullisesti.

Kannustamme yrittäjiä vaikuttamaan omaan tulevaisuuteensa äänestämällä EU-vaaleissa. Ennakkoäänestys kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 15. –21.5. ja vaalipäivä sunnuntai 26.5.

Suomen Yrittäjien Kestävän kasvun Eurooppa -vaaliohjelmaan voit tutustua tästä.