29.5.2019 klo 10:29
Uutinen

Yrittäjä, näin pysyt kartalla uudistuvan Hämeentien muutoksissa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 27.4.2016 Hämeentielle uuden liikennesuunnitelman. Muutoksella halutaan vahvistaa alueen elinvoimaa ja viihtyvyyttä sekä nopeuttaa joukkoliikennettä. Remontissa uudistetaan raitiovaunukiskoja sekä Hämeentien alla sijaitsevaa vanhaa kunnallistekniikkaa. Muutos vaikuttaa luonnollisesti Hämeentien yrityksiin. Lue jutustamme, miten pysyt perillä remontin aikataulusta ja vaikutuksista.

Keväällä startanneen Hämeentien muutostyön taustalla on Helsingin kaupungin strategia, joka painottaa kestävän liikkumisen edistämistä lisäämällä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta liikenteestä. Uudistuksella halutaan lisätä jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta Hämeentiellä siirtämällä pyöräilijät omalle kaistalleen.

Toisena syynä remontille on Hämeentien alla sijaitsevan vanhan kunnallistekniikan uusiminen sekä raitiotien rakentaminen noin 1,5 kilometrin matkalle. Raitiovaunujen matka-ajan Kurvista Hakaniementorille on arvioitu lähes puolittuvan, koska liikennejärjestelyiden muuttuessa liikennevaloja voidaan poistaa. Uudistuksen jälkeen Hämeentien autoliikenne vähenee (7500 autoa/vrk vähemmän), mikä tarkoittaa melun vähenemistä ja ilmanlaadun paranemista, eli viihtyisämpää asumista.

Helsingin kaupungin tavoitteena on, että katu on valmis viimeistään loppuvuonna 2020. Uudistusremontista vastaa Destia.

Miten alueen yrittäjyys on otettu huomioon muutoksessa?

Helsingin kaupungin edustajat vierailivat ennen remonttia 250 kivijalkayrityksessä keskustelemassa tulevista muutoksista. Hämeentie-raadissa, joka on remonttia arvioiva ”kokemusasiantuntijaelin”, on myös mukana yritysten edustajia. Yrityksiin taataan pääsy kaikissa remontin vaiheissa ja lastauspaikat on järjestetty kadunvarteen remontin ajaksi yhteistyössä yrittäjien kanssa.

Työmaapäivystyksissä voi tavata remontin yhteyshenkilöitä. Päivystykset pidetään Hämeentien kahviloissa ja ravintoloissa. Tiedot työmaapäivystyksistä löytyvät esimerkiksi Hämeentien uudistus -Facebook-ryhmästä. Helsingin kaupungille on palkattu yritysluotseja auttamaan yrityksiä monissa asioissa. He vastaavat kysymyksiin myös koskien Hämeentietä.

Mistä tietoa Hämeentien muutoksista?

Kysy, ideoi ja anna kaupungille kehitysehdotuksia:

  • Nopeimmin saat kysymykseesi vastauksen Hämeentien uudistuksen Facebook-sivulta
  • Kysymyksiä työmaasta? Laita sähköpostia tai soita: uusihameentie(a)destia.fi, p. 040 480 9002
  • Kysymyksiä joukkoliikenteestä? Soita HSL-asiakaspalveluun: p. 09 4766 4000
  • Kysymyksiä remontin lopputuloksesta? Laita sähköpostia: kymp.viestinta(a)hel.fi
  • Ota yhteyttä kaupungin yritysluotseihin: yritysluotsit(a)hel.fi

Lähteet: Helsingin kaupunki ja Destia

Kuva: Helsingin kaupunki