11.5.2021 klo 13:38
Uutinen

Yrittäjä, oletko pohtinut yrityksesi myyntiä tai sukupolvenvaihdosta tai ryhtyisitkö omistajanvaihdosmentoriksi? Ilmoittaudu nyt!

Uudellamaalla on käynnistynyt maaliskuussa kaksivuotinen hanke, jonka tavoitteena on tukea ja auttaa alueen yrittäjiä omistajanvaihdosten, eli yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten suunnittelussa ja toteuttamisessa. Hanke tulee järjestämään tilaisuuksia, tietoiskuja ja koulutuksia. Lue Helsingin, pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan omistajanvaihdoshankkeen projektipäällikkö Arto Kämpin terveiset omistajanvaihdokseen liittyen ja ota yhteyttä.

”Omistajanvaihdos eli yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos on monelle yrittäjälle kerran elämässä tapahtuva asia. Siksi siihen on vaikea valmistautua, kun ei oikein tiedä mitä kaikkea pitäisi pohtia ja selvittää. Eri alojen asiantuntijoita ja tietoa on tarjolla paljon, mutta mikä on tärkeää ja missä järjestyksessä juuri minun pitäisi ryhtyä asioita selvittämään ja tekemään?

Olen kuullut sanottavan, että yrittäjää ymmärtää parhaiten toinen yrittäjä. Näin on hyvin todennäköisesti omistajanvaihdoksissakin. Siksi haen mentoreita ja aktoreita ensimmäiseen Omistajanvaihdosten mentoriohjelmaan Uudellemaalle. Ajatuksena on testata, löytyykö tällaiselle mentoritoiminnalle kysyntää ja mikä olisi toimivin muoto toteuttaa sitä.

Jos olet tehnyt omistajanvaihdoksen ja haluat jakaa kokemuksiasi toiselle yrittäjälle, joka pohtii asiaa, lähetä viesti, jossa kerrot vähän itsestäsi ja millaisissa asioissa olisit valmis auttamaan.

Jos taas olet yrittäjä, joka pohtii milloin ja miten omistajanvaihdos pitäisi oikein tehdä ja haluaisit keskustella kokemuksista omistajanvaihdoksen tehneen yrittäjän kanssa, ilmoittaudu viestillä. Kerro omasta ja yrityksesi tilanteesta ja siitä millaisissa asioissa kaipaisit tukea.

Mentoritoiminnan idea on olla vapaaehtoistoimintaa, jossa ei liiku rahaa ja neuvot perustuvat omiin kokemuksiin. Erilaisille asiantuntijapalveluille on paikkansa, eikä tässä ole tarkoitus rakentaa niille kilpailevaa markkinapaikkaa, vaan ennemminkin kasvattaa omistajanvaihdosten määrää, jolloin markkina myös asiantuntijoille kasvaa.”

Kaikissa omistajanvaihdoksiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä:

Arto Kämppi
projektipäällikkö
Uudenmaan omistajanvaihdoshanke
p. 040 354 7492
arto.kamppi(at)yrittajat.fi


Yrittäjä, liity omistajanvaihdosaiheiseen Facebook-ryhmäämme Vauhtia omistajanvaihdoksiin – Uusimaa, niin pysyt ajan tasalla hankkeen tarjoamasta avusta. Facebook-ryhmässä jaetaan myös tietoa ja esimerkkejä onnistuneista omistajanvaihdoksista.

Lue lisää Helsingin, pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan omistajanvaihdoshankkeesta >

Teksti: Arto Kämppi
Kuva: Suomen Yrittäjät