23.3.2018 klo 08:14
Uutinen

Yrittäjä, tiedätkö mikä on tulorekisteri – nämä verkkoseminaarit auttavat

Tulorekisterin piiriin tulee kuulumaan noin 2,8 miljoonaa palkansaajaa.

Uusi tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Muutokset yritysten palkkajärjestelmiin on kuitenkin tehtävä jo tämän vuoden aikana.

Onkin hyvä varmistaa palkkajärjestelmän toimittajalta, että tarvittavat päivitykset tehdään palkkajärjestelmään ajoissa. Erityisesti yritysten, jotka hoitavat itse palkanlaskennan ja palkkatiedon ilmoittamisen, sekä tilitoimistojen ja muiden palkkahallinnon ulkoistuskumppaneiden on syytä valmistautua hyvissä ajoin tulorekisterin tuloon.

Ensimmäisessä vaiheessa eli vuodesta 2019 lähtien tulorekisteriin ilmoitetaan palkkatiedot. Vuodesta 2020 alkaen ilmoitetaan myös eläke- ja etuustiedot.

Tulorekisterin piiriin tulee kuulumaan noin 2,8 miljoonaa palkansaajaa. Rekisteröityjen tulonsaajien määrä kasvaa noin 4,6 miljoonaan vuonna 2020, kun etuustulot tulevat tulorekisterin piiriin. Yksittäisiä tulorekisteriin talletettavia palkanmaksutapahtumia olisi Verohallinnon arvion mukaan vuosittain noin 75 miljoonaa ja etuustuloja koskevia maksutapahtumia noin 70 miljoonaa kappaletta.

Keväällä järjestetään useita webinaareja eli verkkoseminaareja uuteen tulorekisterihankkeeseen liittyen, joiden aiheena ovat tietojen ilmoittaminen, tietojen korjaaminen sekä tunnistautuminen ja valtuudet. Verkkoseminaarit ovat maksuttomia ja tarkoitettu erityisesti tilitoimistoille ja yrityksille.

Lisätietoja löydät täältä ja täältä.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Pixhill

Tutustu Yrittäjien koulutuksiin!