Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

6.6.2018 klo 13:41
Uutinen

Yrittäjä, tuntuvatko digiasiat vaikeilta? Tämä opas auttaa

Yrittäjän digiopas auttaa pk-yrityksiä tarttumaan uuden teknologian tuomiin mahdollisuuksiin.

Suomen Yrittäjät on julkaissut verkossa Yrittäjän digioppaan, joka tarjoaa pk-yrittäjille apua digityökalujen haltuunotossa. Tavoitteena on auttaa pk-yrityksiä ymmärtämään digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämisessä ja helpottaa uuden teknologian käyttöönottoa.

– Halusimme helpottaa yrittäjän digitaipaletta laatimalla helpon ja käytännönläheisen oppaan. Sen avulla yrittäjä pääsee heti liikkeelle liiketoimintansa kehittämisessä, osaamis- ja digiasioista Suomen Yrittäjissä vastaava Joonas Mikkilä kertoo.

Yrittäjän digiopasta varten on tunnistettu ne aihepiirit, joilla on suurin merkitys ensimmäisiä digiaskeleitaan ottavalle yrittäjälle. Näin mukaan valikoitui esimerkiksi verkkosivuihin, tietoturvaan ja markkinointiin liittyviä sisältöjä. Jatkossa oppaaseen on tarkoitus yhdistää myös aiheeseen liittyviä koulutuksia.

Opas auttaa löytämään kumppaneita digikehitykseen

Artikkelisisältöjen lisäksi Yrittäjän digiopas auttaa myös etsimään kehitysprojekteissa tarpeellisia it- ja ohjelmistoalan palveluntarjoajia. Oppaan artikkeleista linkitetään Ite wikin hakupalveluun. Ite wiki on yhteistyössä Ohjelmistoyrittäjien, Teknologiateollisuuden ja muiden alan sidosryhmien kanssa koonnut palveluunsa kattavasti ohjelmistoalan b2b-yrityksiä ja näiden referenssejä. Nyt palvelusta on mahdollista hakea yrityksiä myös sen perusteella, ovatko ne Suomen Yrittäjien jäseniä.

– Jäsenyydestä kannattaa tehdä merkintä Ite wikin yritysprofiiliin, sillä Yrittäjät tulee jatkossa ohjaamaan digioppaasta ensisijaisesti jäsenemme listaaviin hakunäkymiin. Näin haluamme myös tukea oman jäsenistömme näkyvyyttä, kertoo Joonas Mikkilä.

Tärkeintä on ottaa ensimmäinen askel

Suomen Yrittäjät haluaa rohkaista jäseniään ottamaan digikehityksen ensiaskeleet. Tämän vuoksi Yrittäjät on yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestänyt myös maksuttomia Yrittäjän digikouluja eri puolilla Suomea.

– Digitalisaatio ei ole yksinomaan startupien ja kasvuyrittäjien pelikenttää. Tärkeintä on säilyttää ennakkoluuloton ja avoin mieli sekä halu kehittyä ja oppia uutta. Pienet mutta määrätietoiset askeleet muodostavat ajan myötä merkittäviä digiharppauksia, Yrittäjien Joonas Mikkilä kuvaa.

Ite wikin liiketoimintajohtaja Johannes Puro kehottaa yrittäjiä vähintään satsaamaan verkkosivuihinsa.

– Kehottaisin jokaista yritystä laittamaan kotisivunsa kuntoon niin, että ne tukevat myynnin ja asiakaspalvelun prosesseja, sillä asiakkaat ovat joka tapauksessa verkossa. Kun liikkeelle lähtee osaavan digikumppanin kanssa, huomaa nopeasti kehittävänsä yrityksensä ydinprosesseja, Puro sanoo.

Tutustu Ite wikin yrityshakuun