Orimattilan Yrittäjien hallitus ja kaupunginhallitus tapasi toisensa
13.6.2022 klo 17:17
Uutinen

Yrittäjä-yhdistys vaikuttaa paikallisesti

Muistatkos kun keväällä pystyit osallistumaan kuntabarometri-kyselyyn, jossa selviteltiin jälleen millainen paikka Orimattila on yrittää ja tehdä liiketoimintaa?

Tulokset ovat nyt tulleet ja Yrittäjä-yhdistyksen hallitus treffasi niiden tiimoilta 8.6 kaupungin hallituksen jäseniä. Mukana oli myös Päijät-Hämeen Yrittäjät Heta ja Juha sekä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy edustajat. Joten oikeasti vastaamalla kyselyyn olet voinut vaikuttaa.

Illan keskustelut pyörivät paljon osaavan työvoiman ja sen saatavuuden ympärillä. Yhteisiä toimia mietittiin laidasta laitaa ja yhtenä vinkkinä todettiin mm, että voisimme ehkä yhdessä tuumin viestinnällisesti auttaa yrityksiä rekrytoinnessa jakamalla rekry-ilmoituksia ja samalla luomaan tekemisen meininkiä Orimattilaan.

Seuraava kuntabarometri tehdään taas kahden vuoden kuluttua ja kaikki tämän iltaisen treffien osallistujat lupasivat panostaa viestinnällisesti, jotta vastausprosenttia pystyisimme Orimattilassa hieman nostaa korkeammalle.

Kestopuheenaiheena on aina Yrittäjien ja kaupungin tavatessa hankinnat ja niin tänäänkin asiaa sivuttiin. Kaupunkimme uusi talous-ja konsernijohtaja Vesa Urtti kertoi kaupungin kotisivuille on julkaisu hankintakalenteri, josta yrittäjät voivat tsekata millaisia hankintoja on milloinkin meneillään. Tämä on mahtava juttu.

Keskustelimme myös markkinavuoropuhelu-tilaisuuksien järjestämisestä tarpeen mukaan. Tämä vuoropuhelu-tilaisuudet koettiin hedelmällisiksi yhteistyömuodoksi kaupungin ja paikallisten toimijoiden kesken ja samalla ne ovat osoitus yritysystävällisestä ilmapiiristä meidän Orimattilassa.

Toinen kestoaiheemme on viime vuosina ollut myös yritysvaikutusarviointi kunnallisessa päätöksenteossa. Tästä aiheesta päätimme myös yhdessä tuumin keskustella jatkossa lisää.

Se on muuten sellainen juttu, että nyt kääritään kaikki yhdessä hihat ylös Orimattilan elinvoiman eteen ja lähdetään toteuttamaan yhteisiä visioita ja käydään avointa keskustelua hieman vaikeammistakin asioista ja 2 vuoden päästä menestymme kuntabarossa huomattavasti paremmin kuin vuonna 2022.

We love Orimattila