Jyvässeudun Yrittäjä laavukahvit
19.5.2022 klo 12:37
Uutinen

Yrittäjäenergiaa Kuohun laavukahveilla

Maaseutualueiden yrittäminen ja maaseudun vetovoimatekijät keskustelunaiheena houkutteli torstaina 18.5. iloisen joukon yrittäjiä Kuohun koulun laavulle. Jyvässeudun Yrittäjien kokoon kutsumassa tapahtumassa olivat mukana myös Korpilahden, Petäjäveden ja Uuraisten paikallisyhdistykset.

Aurinkoiseen iltaan nokipannukahvin ääreen kokoontuneiden 25 toimijan joukosta löytyi upea kirjo innovatiivisia maaseudun yrittäjiä. Jo esittäytymiskierros avasi kylien runsasta palvelutarjonnan skaalaa kyläjoogasta ja vanhusten virkistyspalveluista aina pienpanimotoimintaan ja perinteisempiin maatilamatkailupalveluihin.

Sidosryhmien näkökulmasta keskustelussa olivat mukana Leader JyväsRiihen toiminnanjohtaja Leena Karjalainen, Business Jyväskylän yritysneuvoja Tiina Järvelin ja Suomen Kylät ry:n maallemuuton asiantuntija Johanna Niilivuo. Keskustelussa nousi esiin kannustavia esimerkkejä mm. kylätoiminnasta ja onnistuneesta hankerahoituksesta.

Maaseudun elinvoiman ytimessä työskentelevän maallemuuton asiantuntijan puheenvuorossa kiteytyi tahtotila stereotypioiden kaatamiseen.

-Kyliltä löytyy paljon palveluita – kyllä tapahtuu ja kyllä pystyy tekemään vaikka mitä! Tiedon kulkuun on panostettava eikä tässä ole mitään vastakkainasettelua kaupungin kanssa, Johanna Niilivuo muistuttaa.

Kaikessa keskustelussa ykkösasiaksi nousi yhteistyö. Kylätoimijoiden ja yrittäjien yhteistyö voisi poikia parhaimmillaan hienoja match making -mahdollisuuksia, joissa liiketoimintaa on mahdollista kehittää sopivien yrittäjäkumppaneiden kanssa laajassa verkostossa. Illan aikana virisi heti myös muutamia aivan uusia liikeideoita.

-Laavuympäristö oli inspiroiva ja osallistujaporukassa valtavasti positiivista energiaa! Tämä ei jää tähän, vaan tarkoitus on jatkaa maaseututeemaisia tapaamisia tämän, ja toivottavasti laajenevan porukan kanssa, lupaa puuhanaisena kunnostautunut Jyvässeudun Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Leminen.

Jos haluat Jyvässeutu-Korpilahti-Petäjävesi-Uurainen yrittäjien verkoston tiedotuslistalle, laita viestiä osoitteeseen jyvasseudun@yrittajat.fi