Yrittäjäesittely: Uusi jäsen – Putkityö Botani Oy

Toivotamme Putkityö Botani Oy:n tervetulleeksi Sipoon Yrittäjien jäseneksi – #yhdessäolemmeenemmän #yrittäjäesittely

Putkityö Botani Oy on Sipoolainen putkityöyritys, joka palvelee yksityis-, yritys- ja yhtiöasiakkaita. Palveluumme kuuluu kaikki putkien asennus-, korjaus- ja huoltotyöt. Meille tärkeimmät asiat ovat laadukas työnjälki ja tyytyväiset asiakkaat, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Muhis Botani.

Lapsuutensa Botani vietti Hollolassa ja viimeiset viisi vuotta on hän asunut perheensä kanssa Sipoossa.
– Olemme viihtyneet täällä erittäin hyvin, ja koen Sipoon olevan paikka, jossa mielelläni kasvatan lapsiani.

Yrittäjähenkisestä perheestä

Tulin vanhempieni kanssa Suomeen 90-luvulla, ja isäni on aina ollut yrittäjähenkinen. Samat piirteet huomasin myös omissa sisaruksissani, mutta itseäni en yrittäjänä osannut nähdä vielä viisi vuotta sitten.

Opiskelin Lahdessa sähköasentajaksi ja koska työtilanne oli siihen aikaan hyvin huono päädyinkin ravintola-alalle peräti kymmeneksi vuodeksi. Tämä ajanjakso antoi itselleni samalla myös miettimisaikaa siitä mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Sittemmin kouluttauduin vielä LVI-asentajaksi ja sain hyvinkin nopeasti töitä. Nämä työt auttoi saamaan kontakteja jotka lopulta johtivat siihen että lopulta perustin oman yritykseni, Putkityö Botani Oy.

Alussa minulla ei ollut pääomaa, ja mietin, miten lähtisin rakentamaan toimivaa yritystä. Pankista saamallani pienellä alkupääomalla (8.000€) ostin ensimmäisen pakettiautoni ja työkalut, jotka juuri ja juuri riittivät alkuun pääsemiseen. Huomasin nopeasti hankkimieni kontaktien olevan elintärkeitä, ja niiden avulla pääsin eteenpäin. Vuoden jälkeen huomasin, että töitä alkoi tulla lisää ja lisää.

Muistan, kun aloitin yrittäjänä ja ystävät sanoivat: ”Muhis, sun pitää tehdä töitä 24/7, että saat yrityksesi menestymään.” En itse uskonut tähän laskutekniikkaan, koska hyvillä kontakteilla voi tehdä kahdeksan tunnin hyvää työtä ja päästä pitkälle. Yleensä pitkät työpäivät voivat johtaa virheisiin ja keskittymisen herpaantumiseen, eikä omalle perheelle jää aikaa – se on kuitenkin kaikista tärkein.

Tällä hetkellä teen vakuutusyhtiölle töitä vesivahinkokorjausten parissa sekä muutamalle muulle isolle asiakkaalle. Minulla on itseni lisäksi kaksi työntekijää putkipuolella. Yhdeksän kuukautta sitten perustin putkipuolen rinnalle myös rakennusfirman, jossa minulla on kuusi timpuria. Tämä auttaa meitä tekemään kokonaisvaltaisia töitä ja tyydyttämään asiakkaiden tarpeita ”saman katon alta”.

Kolme asiaa jotka Botanin mielestä ovat elintärkeitä yrittäjänä; oma terveys, kontaktit ja verkostot ja työn laatu.

Putkityö Botani Oy
https://www.putkityöbotani.fi