27.5.2021 klo 21:28
Uutinen

Yrittäjäjärjestö koetaan entistä tärkeämmäksi

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin torstai iltana, vallitsevasta koronatilanteesta johtuen, vain etäyhteyksin. Paikalla oli noin 30 jäsenyrittäjää.

Kevätkokouksen puheenjohtajana toimi Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, joka samalla toi keskusjärjestön terveiset. Kujala totesi että, puoliväliriihen tulokset eivät olleet Yrittäjille toivottuja ja paikallinen sopiminen jää tältä hallituskaudella toteutumatta. Kuitenkin omistajanvaihdosten tärkeyteen on herätty.

Tulevien vuosien aikana lähes 75 000 yritystä hakee valtakunnallisesti uutta jatkajaa, toteaa Kujala. Yrittäjäjärjestö on laatinut 15 kohtaa omistajanvaihdosten edesauttamiseen, ja siitä 8 kohtaa on päässyt Juha Sipilän vetämään Kotimaisen omistamisen ohjelmaan, Kujala kertoo tyytyväisenä.

– Tämä on hyvä suunta ja lisäksi omistajanvaihdokset on huomioitu hyvin hallituksen Yrittäjyysstrategiassa sekä maaseutupoliittisessa kokonaisohjelmassa, Anssi Kujala lisää.

Tilaisuudessa kuultiin myös yritysmyyjä Ville Isomaan puheenvuoro, jossa hän muistutti Elisan jäsenyrittäjille suunnatuista palveluista sekä kuukausittain vaihtuvista laitetarjouksista.

Kokouksessa käsiteltiin aluejärjestön vuoden 2020 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä hyväksyttiin uudet mallisäännöt aluejärjestölle. Vastuuvapaus myönnettiin yksimielisesti tilivelvollisille.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on aktiivinen yrittäjien edunvalvoja ja rinnalla kulkija. Aluejärjestö on panostanut yrittäjien neuvontaan ja ollut tiiviisti mukana alueellisissa verkostoissa.

– Päätehtävämme on luoda parhaat mahdolliset toimintaedellytykset alueen yrityksille, kiteyttää Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Nahkala. Tätä työtä olemme tehneet pitkäjänteisesti ja nyt korona aikana tämä on korostunut, Nahkala toteaa.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on ollut mukana erilaisissa alueellisissa korona-exit ja lukuisissa muissa työryhmissä sekä TeamFinland toiminnassa. Myös useita tietoiskuja mm. kustannustuesta ja yksinyrittäjätuesta järjestettiin viime vuonna.

– Vaikka viime vuosi toi suuria muutoksia toimintaan, siirryimme etätyöhön ja verkon yli järjestettäviin tilaisuuksiin, koetaan yrittäjäjärjestö entistä tärkeämmäksi kuin koskaan, toteaa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälä. Jäsenmäärän nousu alueella on yksi hyvä mittari, Järkkälä lisää.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Mervi Järkkälä, K-P:n Yrittäjät p. 0500 561 145
puheenjohtaja Jarmo Nahkala, K-P:n Yrittäjät p. 0400 767 117

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on jo vuodesta 1939 toiminut alueen yrittäjien vahvana edunvalvojana. Järjestämme yrittäjille koulutus- ja verkostoitumistapahtumia, sekä tarjoamme neuvontapalveluita ja rahanarvoisia jäsenetuja jäsenille. Jäsenyrittäjiä on toimialueella n. 2 400 ja paikkakuntakohtaisia yrittäjäyhdistyksiä 22, joissa yli 200 luottamushenkilöä. Olemme osa Suomen Yrittäjiä www.yrittajat.fi/keskipohjanmaa