Teemu Aura (vas.), Maiju Åstedt ja Riku Stenros katsastivat paikkoja Horisontti-toimistotalon 24. kerroksessa, johon he perustavat ravintolan. Kuva: SRV
27.3.2024 klo 06:43
Uutinen

Yrittäjäkolmikko perustaa ravintolan 111-metrisen pilvenpiirtäjän katolle – ”Sieltä avautuu mielenkiintoinen panoraama ja merellinen maisema”

Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt avaavat Helsingin Kalasatamaan nousevaan tornitaloon näköalaravintolan.

Helsingin Kalasatamaan valmistuu ensi vuonna 111 metriä korkea Horisontti-niminen toimistotalo. Pilvenpiirtäjän näköalasta pääsevät nauttimaan muutkin kuin toimiston työntekijät, sillä sen huipulle 24. kerrokseen perustetaan ravintola.

Uudesta ruokaravintolasta vastaa yrittäjäkolmikko Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt, ja siitä uutisoi ensin Helsingin Uutiset.

Yrittajat.fille Teemu Aura kertoo, että heiltä kysyttiin kiinnostusta ravintolan perustamiseen pilvenpiirtäjän huipulle ensimmäisen kerran jo vuosi sitten.

– Viime vuoden lopulla meille tarjottiin paikkaa uudestaan. Kun menimme ulkohissillä ylös, näkymä ylhäältä oli kiehtova ja myös talon sijainti tuntui hyvältä. Mietimme, että tällaisia tilaisuuksia tulee harvoin, ja suostuimme perustamaan ravintolan.

Minkälaisia näköaloja pilvenpiirtäjän huippu tarjoaa?

– Sieltä avautuu mielenkiintoinen panoraama ja merellinen maisema. Toisessa suunnassa näkyvät kaikki Helsingin keskustan maamerkit ja toisessa suunnassa Itä-Helsinki.

Auran mukaan huikeat näkymät korkeuksista ovat ravintolan yksi valtti, mutta muitakin löytyy.

– Tarjoamme hyvää ruokaa ja palvelua tunnelmallisesti sisustetussa ravintolassa.

Ensi vuonna avattavaan ravintolaan kuuluvat sekä sisätilat että niiden jatkeena ympäri vuoden käytössä oleva lasitettu ja täysin lämmitetty terassi.

Riku Stenrosilla (vas.), Maiju Åstedtilla ja Teemu Auralla on vielä kehitteillä sekä ravintolan nimi että ruokalista, sillä SRV:n rakennuttama tornitalo valmistuu toukokuussa 2025. Kuva: SRV

Nimi ja ruokalista kehitteillä

Sekä ravintolan nimi että ruokalista ovat vielä kehitteillä, sillä SRV:n rakennuttama tornitalo valmistuu toukokuussa 2025.

– Fine diningia ei ole tulossa, vaan brasserie-tyylinen olohuonemainen ruokaravintola. Haemme asiakaskuntaa laajalla haitarilla, joten hinnoittelu on maltillista, vaikka ravintola sijaitseekin ylhäällä korkeuksissa.

Aura arvioi, että asiakkaiksi tulee sekä Kalasataman toimistotyöntekijöitä ja asukkaita että ihmisiä eri puolilta pääkaupunkiseutua.

– Paikalle pääsee kätevästi metrolla idästä ja lännestä, ja sen jälkeen suoraan hissillä 24. kerrokseen.

Ravintoloitsijakolmikolla on jo aiempaa kokemusta yhteistyöstä ja ravintoloiden pyörittämisestä Helsingissä. Vuonna 2020 Teemu Aura ja Riku Stenros perustivat Vallilaan Bistro Albinan. Sittemmin joukkoon liittyi Maiju Åstedt, ja seuraavina vuosina he perustivat kortteliravintola Mat Distriktin Tehtaankadulle sekä Le Coucou Vert -bistron Bulevardille.

Teemu Aura tunnetaan myös Patisserie Teemu Aura -konditoria-leipomosta sekä Michelin-tähdellä palkitusta Demo-ravintolasta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Milla Rautiainen